το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 11:59

Η Lawo θα παρουσιάσει White Paper για την Τεχνολογία Ραδιοφώνου στην Έκθεση NAB 2017.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Stephan Türkay & Michael Dosch Stephan Türkay & Michael Dosch

Καθώς οι Ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις όλο και περισσότερο επικεντρώνονται σε υπολογιστές, οι εξοικειωμένοι μηχανικοί-τεχνικοί ραδιοφώνου επιζητούν ενεργά την τεχνολογία της πληροφορικής (IT) που συμπληρώνει και ενισχύει τις broadcast λειτουργίες. Αυτή η τάση που επικρατεί είναι τόσο ισχυρή ώστε η NAB μετονόμασε το τεχνικό συνέδριο της εαρινής εκδήλωσης της σε Broadcast Engineering & Information Technology Conference.

Η Lawo, ως ηγέτης της σκέψης σε αυτό το ταχύτατα συγκλίνων πεδίο, θα παρουσιάσει ένα τεχνικό κείμενο (white paper) στο BEITC με τίτλο: “Virtualizing Radio Studios: Broadcasting + IT = AoIP 2.0”, που έχει συγγράψει με τους Michael “Catfish” Dosch, Διευθυντή Virtual Projects και τον Stephan Türkay, Διευθυντή Προϊόντων Radio On-Air.

Σύμφωνα με τον Türkay, “Είναι φυσικό το Ραδιόφωνο να θέλει να εκμεταλλευτεί την τεράστια ισχύ που διατίθεται από τις σημερινές πλατφόρμες PC. Εξαλείψαμε τα μηχανήματα με tape και κάρτες πριν από 20 χρόνια προτιμώντας τα PC και παρότι η ισχύς των PC διπλασιάστηκε αρκετές φορές από τότε, εμείς συνεχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε στο studio μόνον για playout! Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε με αυτήν την ισχύ.”
“Η εικονικότητα (Virtualization) αποτελεί κυριαρχούσα τάση στην Τεχνολογία της Πληροφορικής τα τελευταία χρόνια,” σχολιάζει ο Dosch. “Η Τεχνολογία της Πληροφορικής απέδειξε ότι η μετακίνηση των διαδικασιών σε Εικονικά Μηχανήματα (Virtual Machines) έχει ως αποτέλεσμα την περισσότερη κλιμάκωση των συστημάτων, την περισσότερο αξιόπιστη υποδομή, αλλά και ότι η διάγνωση και η διαχείριση των συστημάτων μπορεί γρήγορα να γίνει εξ' αποστάσεως. Η μετακίνηση κονσολών μίξης ήχου, codecs, τηλεφώνων, επεξεργασίας ήχου και άλλων εργαλείων εκτός του hardware, δηλαδή η μετάβαση τους στον εικονικό τομέα μαζί με το playout, θα βοηθήσει τα broadcast studios να γίνουν περισσότερο αξιόπιστα, περισσότερο συντηρήσιμα και πιο κλιμακωτά.”

“Γι' αυτό αναφερόμαστε στην εικονικότητα ως ‘AoIP 2.0’”, λέει ο Dosch “Το πρώτο κύμα AoIP ενοποιείται με φυσικές-κανονικές συσκευές, όπως κονσόλα μίξης ήχου και περιφερειακά ήχου μέσω Ethernet. Το δεύτερο κύμα θα πάρει αυτές τις εφαρμογές λογισμικού που αντικαθιστούν τις φυσικές συσκευές και θα τις ενώσει με τη χρήση IP εντός ενός περιβάλλοντος εικονικού μηχανήματος.”

Στο τεχνικό κείμενο τους, οι Dosch και Türkay θα αναλύσουν την υπολογιστική ισχύ που είναι τώρα διαθέσιμη για τους broadcasters, θα εξετάσουν τα υπάρχοντα εργαλεία λογισμικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση των studio υποδομών από τα ικριώματα (racks) στο cloud και θα δώσουν παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο σχετικά με τη μορφή αυτής της σύγκλισης στις μοντέρνες broadcast εγκαταστάσεις.

Το Τεχνικό Κείμενο θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας Τεχνολογίας Ραδιοφώνου (Radio Technology session) στη NAB 2017, τη Δευτέρα, 23 Απριλίου στις 10:00 π.μ.

 

Πληροφορίες: www.lawo.com & Telmaco SA *
Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 11:30

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group