το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης-Βίντεο & Πολυμέσων!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Συνδέσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης-Βίντεο & Πολυμέσων είναι από τα παλαιότερα Σωματεία στο χώρο του κινηματογράφου-τηλεόρασης και γενικότερα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με ιστορία πάνω από 50 χρόνια.

Ιδρυτές, Πρόεδροι και Μέλη του ιστορικού σωματείου υπήρξαν οι μεγάλοι και καθοριστικοί παραγωγοί του ελληνικού κινηματογράφου και μετέπειτα της Τηλεόρασης, όπως ο Φ. Φίνος, Κλ. Κονιτσιώτης, Τζ. Πάρις, Κ. Καραγιάννης, Α. Καρατζόπουλος, Απ. Τεγόπουλος, Θ. Καραγιάννης, Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, Σπέντζος, Μανιάτης, Λεφάκης, Περγαντής, κ.ά.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η επιδίωξη της προστασίας και προαγωγής των ηθικών, οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του και η βελτίωση και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας, της τηλεοπτικής δημιουργίας καθώς και κάθε άλλου σύγχρονου οπτικοακουστικού μέσου.
Επιδίωξη του Συνδέσμου είναι να εξασφαλιστούν ευνοϊκοί όροι παραγωγής, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των ελληνικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων καθώς και  να διασφαλιστούν οι συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής κινηματογραφικής Τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Σύνδεσμος συμμετέχει σε όλα τα θεσμικά όργανα του χώρου, των αρμοδίων υπουργείων, των σχετικών Επιτροπών της Βουλής, στις Διασωματειακές  Επιτροπές, σε Συνέδρια, σεμινάρια και Ημερίδες σχετικά πάντα  με την ανάπτυξη, την τεχνολογία, τις εξελίξεις,, τις  σύγχρονες τάσεις, τις κατευθύνσεις και προοπτικές καθώς και στις διαδικασίες της ελληνικής κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής.

Το νέο Δ.Σ που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Σγουράκης,

Αντιπρόεδρος: Άγγελος Αργυρούλης,

Γεν. Γραμματέας: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος,

Ταμίας: Απόστολος Κακαλέτρης,

Μέλη: Νίκος Σέκερης, Δημήτρης Γεωργιάδης και Γιάννης Καραγιάννης.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Κωνσταντίνος Αλατάς, Μανόλης Ευαγγελόπουλος και Υβόνη Ρόμαν Τσοχατζοπούλου.
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο εξελέγησαν: Βασ. Αλατάς, Τάκης Βενετσανάκος και Δημήτρης Σκλαβής.

Το νέο Δ.Σ. έχει προσδιορίσει τις προτεραιότητες, με τις οποίες θα ασχοληθεί άμεσα, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου, όπως τα θέματα που αφορούν τη μορφή, το έργο και το ρόλο του ΕΚΚ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), την επιστροφή φόρου (το 1,5%) από τα έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών για τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής και δημιουργίας, τις σχέσεις με τη Δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ και την υποχρέωσή της βάση της Οδηγίας της Ε.Ε. για τους Ανεξάρτητους Παραγωγούς, τη σχέση με τους ιδιωτικούς φορείς τηλεόρασης, τη δημιουργία επαγγελματικού Μητρώου Παραγωγών και τα ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του παραγωγού, τα γενικότερα θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, την συνεχή επικοινωνία με συναφείς φορείς και συνεργασία για προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως με την Ένωση Σεναριογράφων για την προώθηση των βραβευμένων σεναρίων από σχετικό διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη κ.ά.

Παρατηρήσεις: Ανακοίνωση - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ– ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ 19-10-2015

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:57

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 13:08 δημοσιεύθηκε από ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΝΑΒΑΡΟΣ

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΣΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .......///......

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group