το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Συνάντηση Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου Τηλεόρασης Βίντεο & Πολυμέσων με Γεώργιο Αμυρά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 , στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτικών φορέων σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχεδίου για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων για την ανάπτυξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΣΕΠΚΤ&Π (Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου Τηλεόρασης Βίντεο & Πολυμέσων), κ.κ. Α. Αργυρούλης (Αντιπρόεδρος), Δ. Ευαγγελόπουλος (Γ.Γ.), Δ. Γεωργιάδη (Μέλος) και του κ. Γεώργιου Αμυρά, Βουλευτή και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπουτου του κόμματος "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" , ο οποίος είναι Υπεύθυνος για τα οπτικοακουστικά και τον πολιτισμό.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΚΤΒ&Π παρουσίασαν τις θέσεις τους, ειδικά το ζήτημα της εφαρμογής του Επαγγελματικού Μητρώου Παραγωγών, την τροποποίηση του νόμου σχετικά με τα συγγενικά δικαιώματα (Ν. 2121/1993) καθώς και την εφαρμογή λεόντειον συμβάσεων με τα τηλεοπτικά κανάλια και ειδικά με την ΕΡΤ όπου οι παραγωγοί ενώ προσκαλούνται να υποβάλλουν προτάσεις παραγωγής, όταν συνάπτουν συμβόλαια υποχρεώνονται να συμβάλλονται ως εκτελεστές παραγωγής χάνοντας ουσιαστικά όλα τα τυχόν πνευματικά και συγγενικά δικαιώματά τους.
Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα της καταστρατήγησης εκ μέρους της ΕΡΤ του νόμου για την ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφίας με χρηματοδότηση φορέων για δράσεις που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την παραγωγή ταινιών.
Τονίστηκε η δυσλειτουργία του ΕΚΚ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) και η ανάγκη εκπροσώπηση εντός του Διοικητικού Συμβουλίου του ενός εκπροσώπου των Παραγωγών.
Επισημάνθηκε η χρησιμότητα της συνεχούς ενημέρωσης εκ μέρους του ΣΕΠΚΤΒ&Π περί των ζητημάτων που απασχολούν τον οπτικοακουστικό τομέα για την πληρέστερη πληροφόρηση του πολίτικου φορέα "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ".

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Τμήμα Ενημέρωσης ΣΕΠΚΤΒ&Π

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 13:03

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group