το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Στα 2,7 δις. δολάρια οι Συμφωνίες για Σταθμούς των Η.Π.Α. (1ο τρίμηνο 2017), κυρίως λόγω συγχώνευσης Entercom/CBS.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η μεγαλύτερη συμφωνία για το Ραδιόφωνο από το 2006 αντιπροσωπεύει το 90% του τζίρου Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (mergers and acquisitions - M&A) του πρώτου τριμήνου.

Ο όγκος συγχωνεύσεων και εξαγορών Σταθμών στις Η.Π.Α. (M&A) ανήλθε στα 2,76 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την ανάλυση της Kagan, μίας ερευνητικής ομάδας για τα Μέσα που ανήκει στην S & P Global Market Intelligence. Οι Συμφωνίες για Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ανήλθαν σε 2,59 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα 2,50 δις να αντιστοιχούν σε μία μόνο συμφωνία.

Στις 2 Φεβρουαρίου Entercom Communications Corp. και CBS Radio Inc ανακοίνωσαν μία αφορολόγητη συναλλαγή ως προς τις μετοχές (Reverse Morris Trust) που αποτιμώνται σε 2.860.000.000 δολάρια, με τη δημιουργία νέας Ραδιοφωνικής μονάδας που θα προέρχεται από τη CBS Corp. Με την πώληση 7.0x για τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς 29 AM και 88 FM, με ποσό 2,50 δις δολάρια, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συναλλαγή στο Ραδιόφωνο από το 2006.

Τα υπόλοιπα 92.900.000 δολάρια καταβλήθηκαν για 61 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΑΜ, 60 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς FM και 44 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς χαμηλής ισχύος. Η μεγαλύτερη συμφωνία μετά τη συγχώνευση Entercom/CBS ήταν η εξαγορά του Immaculate Heart Radio από το Starboard Media Foundation. Η Εκκλησιαστική Ραδιοφωνική Επιχείρηση IHR Educational Broadcasting που είχε στην κατοχή της τον Ρ/Σ Immaculate Heart αναφέρεται ότι είχε ένα άγνωστο ποσό χρεών (εκτιμάται σε 30 εκατομμύρια δολάρια).

Μόνον άλλη μία συναλλαγή υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, με το Beasley Broadcast Group να μειώνει το χρέος του κατά 11 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας πέντε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς των FM, έναν στα Μεσαία (AM) και τέσσερις translators στο Greenville-New Bern-Jacksonville, N.C., στην Curtis Media Group Inc. και τη μονάδα της CMG Coastal Carolina LLC.

Η ήσυχη περίοδος στην Τηλεόραση έχει πλέον ξεπεραστεί και η Τηλεοπτική αγορά κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2017 όγκο Συγχωνεύσεων και Εξαγορών ύψους 167.300.000 δολαρίων. Η πρώτη μεγάλη συμφωνία του 2017 στην Τηλεόραση ήταν η απόκτηση από των ηγετών της αγοράς στο Gainesville, Fla (ABC affil WCJB) και Bangor, Maine (CBS affil Wabi) από την Gray Television Inc.. Η Gray Television Inc. κατέβαλε 85 εκατομμύρια δολάρια (πώληση 8.2x της ταμειακής ροής) στη Diversified Broadcasting Inc. και Community Broadcasting Service (η οποία κατέχει την άδεια του Wabi).

Άλλη μία μεγάλη συναλλαγή στην Τηλεόραση ανακοινώθηκε από τη Meredith Corp., η οποία κατέβαλε 70 εκατομμύρια δολάρια στη Time Warner Inc. για την άδεια του Indie WPCH-TV στην Atlanta, Ga. Η Meredith έχει τη λειτουργία του Τηλεοπτικού Σταθμού υπό κοινές πωλήσεις και συμφωνίες υπηρεσιών εδώ και έξι χρόνια. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία στην Τηλεόραση από το 2015, η οποία αφορά μόνον σε έναν Σταθμό.

 

Πληροφορίες: www.spglobal.com/marketintelligence

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 20:20

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group