το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 23:50

Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου: Περί των εξελίξεων στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ενώ το τελευταίο διάστημα το ΕΚΚ, με τον διορισμό των τριών Διευθυντών, έδειχνε να προσανατολίζεται προς την ολοκλήρωση της εφαρμογής του νόμου 3905\2010, η παραίτηση του προέδρου του ΔΣ κ. Λεοντάρη, συνοδευόμενη από διάφορες καταγγελίες και η κλήση σε απολογία της Γενικής Διευθύντριας, μας δημιούργησαν έντονη ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία του.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με την άρνηση παραχώρησης των πρακτικών του ΔΣ στον ΣΑΠΟΕ, αγνοώντας τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, την ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΚΚ ως απάντηση στα καταγγελόμενα από τον παραιτηθέντα Πρόεδρο και την από το ΔΣ ανάκληση αρμοδιοτήτων που είχαν παραχωρηθεί στην Γενική Διευθύντρια, δυστυχώς επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας.
Η Υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατόν την κατάσταση, καθώς βάσει του νόμου, το ΥΠΠΟΑ έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ΕΚΚ.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι αυτή τη στιγμή, το επταμελές ΔΣ έχει απομείνει με 4 μέλη και λειτουργεί με τρόπο που - σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου - δεν του αναλογεί, ενώ επίκεινται σοβαρές πολιτικές αποφάσεις (κανονισμός χρηματοδότησης, κανονισμός για την προώθηση και προβολή των ταινιών, κτλ), η άμεση και ουσιαστική ανασυγκρότηση του οργάνου αυτού, είναι επιτακτική.

Περιμένουμε ότι η Υπουργός θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ουσιαστική στήριξη του Ελληνικού Κινηματογράφου και του ΕΚΚ.

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου - 13.04.2017

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 00:08

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group