το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 15:02

Η Imagine Communications εισάγει την Έκδοση Μόνον-Λογισμικού της επόμενης γενιάς Πλατφόρμας Συμπίεσης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο υψηλής ποιότητας video transcoder Selenio One XC εφαρμόζεται σε εικονικό, ή cloud περιβάλλον και σε συσκευές που βρίσκουμε εύκολα στην αγορά (COTS appliances).

Η Imagine Communications εισήγαγε το Selenio™ One XC, μία software-only προσθήκη στην επόμενης γενιάς πλατφόρμα της συμπίεσης για πολλές χρήσεις, η οποία προσφέρει στις εταιρείες Μέσων μία ενιαία πλατφόρμα για την υλοποίηση ενός εύρους λειτουργιών κωδικοποίησης, transcoding και σχετικής επεξεργασίας. Το Selenio One XC, βελτιστοποιημένο για βασική και δευτερεύουσα διανομή, επιτρέπει στους κατόχους περιεχομένου και τους παρόχους υπηρεσιών video τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης με τη διανομή περισσοτέρων καναλιών μέσω των υπαρχουσών υποδομών διανομής.

Selenio One XC, η Λύση
Η λύση που ενισχύεται από τη Zenium™, δηλαδή την τεχνολογία της Imagine που βασίζεται πλήρως σε μικρο-υπηρεσίες (microservices-based), επιτρέποντας την ανάπτυξη ευέλικτων και αρθρωτών (modular) πλατφορμών, μπορεί να εφαρμοστεί με προαιρετική στατιστική πολυπλεξία (stat mux) που επιτρέπει στις εταιρείες Μέσων τη μεγιστοποίηση της ποιότητας του video και της αποδοτικής αξιοποίησης του bandwidth. Ακόμη, η μόνον-λογισμικού, εγγενώς υπολογιστικό νέφος (cloud native) φύση του Selenio One XC παρέχει στις εταιρείες Μέσων τη δυνατότητα υποστήριξης της ανάπτυξης των φυσικών και των cloud modules, ή μίγμα των δύο, καθώς και της αξιοποίησης του πλεονεκτήματος των σταθερά αυξανόμενων υπολογιστικών δυνατοτήτων των υπολογιστικών πλατφορμών που βρίσκουμε εύκολα στην αγορά (commercial off-the-shelf - COTS)

“Με την εισαγωγή του XC, της νεότερης προσφερόμενης λύσης στην πλατφόρμα Selenio One, η Imagine Communications επικυρώνει ακόμη περισσότερο τη δέσμευση της στη μείωση της πολυπλοκότητας και των συνολικών λειτουργικών εξόδων με την παροχή στους παραγωγούς περιεχομένου και τους διανομείς μίας ενιαίας, ευέλικτης πλατφόρμας για το χειρισμό σχεδόν όλων των αναγκών τους ως προς τη συμπίεση και την επεξεργασία,” είπε ο David Heppe, Αντιπρόεδρος Προϊόντων Διαχείρισης & Διανομής της Imagine Communications. “Η έκδοση μόνον-λογισμικού του XC, η οποία παρέχει την κορυφαία στην αγορά ευελιξία ανάπτυξης και εξαιρετικής ποιότητας video συμπληρώνει τις διαμορφώσεις (configurations) του Selenio One που έχουν διατεθεί στο παρελθόν.”

Το Selenio One είναι από τις πρώτες πλατφόρμες που κυκλοφόρησαν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Imagine προς ενίσχυση των εταιρειών Μέσων ως προς την υιοθέτηση της τεχνολογίας με έναν μοντέρνο τρόπο, με βασική επιδίωξη τη μείωση της πολυπλοκότητας και την αύξηση της ολοκλήρωσης σε ροές εργασιών και παραδοσιακά τμήματα λειτουργίας εντός μίας εγκατάστασης ενός Μέσου. Το Selenio One μπορεί να αναπτυχθεί σε διαφορετικές φυσικές εγκαταστάσεις για τη βελτιστοποίηση της πυκνότητας, της ποιότητας και της μείωσης του κόστους, με όλα τα στοιχεία του Selenio One να ελέγχονται από ένα κοινό user interface για περισσότερο λειτουργική απόδοση.

Οι Στόχοι του Selenio One XC
Το νέο Selenio One XC αρχικά στοχεύει στο να παρέχει στους παρόχους υπηρεσιών νideo τις δυνατότητες της υψηλής ποιότητας video και της υψηλής απόδοσης γραμμικού transcoding. Μπορεί να τρέξει σε εικονικά μηχανήματα που βασίζονται σε Linux (Linux-based virtual machines), γεγονός που το καθιστά ικανό για ανάπτυξη σε ποικιλία κέντρων δεδομένων και ρυθμίσεις στο cloud. Υποστηρίζει H.264/MPEG-2 έως H.264/MPEG-2 transcoding που βασίζεται σε IP και μπορεί να συνεργαστεί με έναν προαιρετικό πολυπλέκτη για τη διατήρηση του bandwidth ως προς τη στατιστική πολυπλεξία των ακριβών, ή του περιορισμένου bandwidth δικτύων διανομής. Το προϊόν αναμένεται να υποστηρίξει το καλοκαίρι την τεχνολογία προσαρμόσιμου ρυθμού bit (adaptive bitrate - ABR technology) για λειτουργίες διανομής Over-the-Top (OTT).

Όλες οι διαμορφώσεις του Selenio One έχουν κοινό σύστημα διαχείρισης, επιτρέποντας τον έλεγχο και τη διαχείριση όλων των λειτουργιών κωδικοποίησης, transcoding και επεξεργασίας μέσω μίας ενιαίας λύσης και ενός interface. Ενισχυόμενα από την τεχνολογία Zenium, τα συστήματα Selenio One έχουν κοινή τεχνολογική βάση και χρησιμοποιούν την ίδια βάση κώδικα για κοινές λειτουργίες. Το ευέλικτο και αρθρωτό πλαίσιο λογισμικού της τεχνολογίας Zenium προσφέρει νέες δυνατότητες, όπως τα μελλοντικά formats που θα προστεθούν στις διαμορφώσεις που βασίζονται στην τεχνολογία Zenium, καθώς αυτά θα αναπτύσσονται. Δυνατότητες μπορούν να είναι κοινές σε διαφορετικές διαμορφώσεις εντός της πλατφόρμας Selenio One, ή άλλων λύσεων εντός του portfolio της Imagine, οι οποίες βασίζονται στη Zenium.

Επιπροσθέτως της κοινής τεχνολογίας, η Zenium υποστηρίζει το μοντέλο “plug-n-play”, το οποίο επιτρέπει την ταχύτατη ενοποίηση νέων και προερχόμενων από άλλους κατασκευαστές τεχνολογιών, όπως οι νεότεροι και πιο ισχυροί codecs στη βιομηχανία. Η ευελιξία και η επεκτασιμότητα της Zenium καθιστά εφικτή για τις εταιρείες Μέσων την εύκολη βελτιστοποίηση της συμπίεσης σε διάφορες εφαρμογές. Υποστηρίζοντας το καλύτερο τεχνολογικό μοντέλο. Η Zenium προσφέρει σημαντικές επιδόσεις και το πλεονέκτημα της ταχύτητας σε σχέση με τις πλατφόρμες που στηρίζονται σε αποκλειστικούς-ιδιόκτητους codecs.

Selenio One XO, 720 προφίλ ABR σε έναν Server!
Η διάθεση του Selenio One XO τον Ιανουάριο σηματοδότησε το ντεμπούτο της πλατφόρμας Selenio One. Το Selenio One XO εστιάζει στο να βοηθήσει τις εταιρείες Μέσων να δημιουργήσουν νέα έσοδα και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των δικτύων τους με την πιο αποτελεσματική διανομή υψηλής ποιότητας video ABR και γραμμικών καναλιών. Το Selenio One XO είναι εμπλουτισμένο με μία πανίσχυρη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (graphics processing unit - GPU) και υποστηρίζει κωδικοποίηση HEVC/H.265 και AVC/H.264 τόσο σε ABR, όσο και σε γραμμικού transcoding formats με εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα, επιτρέποντας στις εταιρείες Μέσων να αποκτήσουν σημαντικό χώρο και εξοικονόμηση ενέργειας. Το προϊόν είναι ικανό να υποστηρίξει έως 720 προφίλ ABR, ή 360 HD γραμμικών καναλιών σε ένα server μεγέθους 4.3-RU. Επίσης, διατίθεται και σε server format 1-RU.

 

Πληροφορίες: www.imaginecommunications.com & AmyDV *
* Διανομέας Ελλάδος

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AmyDV - Βριλήσσια, 11 Απριλίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 15:25

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group