το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 13:14

Το Anova PRO της Rotolight είναι η LED μονάδα φωτισμού που επιλέγει βραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας (DoP).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Ο Roy Wagner φωτίζει μία νέα ταινία αποκλειστικά με το Anova PR της Rotolight.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο βραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας ASC Roy H Wagner επέλεξε την bi-colour LED μονάδα studio φωτισμού Anova PRO της Rotolight ως αποκλειστική πηγή φωτός για τη νέα του ταινία Trouble Sleeping.

Γνωστός για τη δουλειά του σε βραβευμένα με Βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες (Golden Globe) Τηλεοπτικά shows όπως Ray Donovan and House, CSI: Crime Scene Investigation με μακροχρόνια μετάδοση και Sherlock Holmes reboot Elementary όπου πρωταγωνιστούν οι Jonny Lee Miller και Lucy Liu, ο Wagner έχει μία μεγάλη καριέρα σχεδόν 50 χρόνων στη Βιομηχανία του Κινηματογράφου.

Έχοντας στην καριέρα του χρησιμοποιήσει όλων των ειδών μονάδες φωτισμού, από tungsten (βολφραμίου) και fluorescents (φθορισμού) έως και LEDs, ο Wagner είναι από καιρό υπέρμαχος του φυσικού φωτισμού και των ευέλικτων ποιοτικών λύσεων της Rotolight. Τώρα γυρίζει ολόκληρη την ταινία Trouble Sleeping, με Σκηνοθέτη τον Robert Adetuyi, χρησιμοποιώντας τη μονάδα φωτισμού Rotolight Anova PRO ως μοναδική πηγή φωτός.

Σχεδιασμένη από τον κορυφαίο Βρετανό κατασκευαστή LED λύσεων φωτισμού, την Rotolight, η μονάδα φωτισμού Anova PRO παρέχει ευελιξία, ανώτερη χρωματική απόδοση και έξοδο απαλού φωτισμού, που την καθιστούν ιδανική για τους Κινηματογραφιστές, τους Videographers και τους Φωτογράφους. Με μία πανίσχυρη έξοδο έως 7.200 lux στα τρία πόδια, αυτή η studio και location LED μονάδα φωτισμού είναι σε θέση να προσδώσει έξοδο εξαιρετικού, απαλού φωτισμού.

“Συχνά μιλώ για την απλότητα στη δημιουργία της εικόνας και έχω επιθυμήσει να κάνω μία ταινία με ένα φως και έναν φακό,” δηλώνει ο Wagner. “Φυσικά αυτό συμβαίνει σπάνια, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω με την ταινία Trouble Sleeping. “Επέλεξα το σύστημα της Rotolight διότι γνώριζα ότι θα παρείχε την αναπαραγωγή χρώματος με ακρίβεια και την ισχύ που θα χρειαζόμουν. δεν χρησιμοποιήσαμε καμία μονάδα fill και χρησιμοποιήσαμε τη μονάδα φωτισμού Rotolight ως μία αρθρωτή πηγή φωτισμού.”

Επίσης, η μονάδα φωτισμού Anova PRO διαθέτει πέντε πατενταρισμένες, δυνατότητες που αποτελούν πρωτιές στη βιομηχανία, οι οποίες σχεδιάστηκαν για την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, αλλά και για τη βελτίωση της δημιουργικότητας για τους χρήστες. Η πρώτη δυνατότητα CineSFX™ είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για χρήστες όπως ο Wagner, καθώς παρέχει μία σουίτα προσαρμόσιμων κινηματογραφικών φωτιστικών εφφέ, όπως φωτιά, αστραπή, σειρήνα και πυροβολισμοί, μειώνοντας την ανάγκη για τις χρονοβόρες και ακριβές παραδοσιακές ροές εργασιών με flicker box. Η μονάδα φωτισμού Anova PRO εξασφαλίζει 300% περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας από τις άλλες LED μονάδες του ανταγωνισμού, παρέχοντας κατά πολύ μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας και ως εκ τούτου περισσότερη ευελιξία κατά τη λειτουργία της με μπαταρία on location.

 Ο Wagner τόνισε ότι η μοναδική ποιότητα της μονάδας φωτισμού Anovas της Rotolight εξάλειψε προβλήματα, πολλά εκ των οποίων σχετίζονται με τον LED φωτισμό. “Η Rotolight βρήκε τον τρόπο φιλτραρίσματος ως προς τον έλεγχο του μήκους κύματος του μπλέ που ενοχλεί τα μάτια των ηθοποιών. Στην ταινία Trouble Sleeping κάθε ηθοποιός βρήκε τον χρόνο να με ρωτήσει για τον φωτισμό και ανταποκρίθηκε στην ευγενική ποιότητα του.”

Παράλληλα με τον δημιουργικό έλεγχο που του παρείχε, ο ίδιος εξυμνεί τα πρακτικά ζητήματα αυτής της φωτιστικής μονάδας. “Επιβιώνει στον σκληρό χειρισμό της καθημερινής παραγωγής και των συνεργείων που έχουν ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο για το ‘κανάκεμα’ οποιουδήποτε εξοπλισμού. Τα συνεργεία είναι ευχαριστημένα με τον εύκολο τρόπο ανάρτησης και ελέγχου αυτών των μονάδων φωτισμού και μπορούν να τις χειριστούν από το πίσω τμήμα τους ή από το iPhone μου. Και οι παραγωγοί είναι ικανοποιημένοι από το μειωμένο κόστος του πακέτου φωτισμού.

 

 

“Αν θα ήθελα να συστήσω αυτό το σύστημα της Rotolight σε άλλους Κινηματογραφιστές;” λέει ο Wagner. “Οι εικόνες που είμαι σε θέση να δημιουργήσω αποτελούν την απάντηση μου. Είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένος με αυτό το προϊόν και την ικανότητα του να υλοποιεί τις ιδέες που οραματίζομαι.”

 

Πληροφορίες: www.rotolight.com & Calavitis S.A. *

* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 18:42

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group