το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 11:24

Η wTVision λανσάρει το ChannelMaker-in-the-Cloud με την υποστήριξη της ATEME.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η wTVision σε συνεργασία με την εταιρεία ATEME, μόλις επέδειξε ένα σύστημα playout που φιλοξενείται πλήρως στο υπολογιστικό νέφος (cloud), με βάση την Υποδομή Διαδικτυακών Υπηρεσιών της Amazon. Το ChannelMaker-in-the-Cloud βασίζεται στην τελευταία έκδοση της λύσης αυτοματισμού του playout της wTVision και θα ανοίξει ένα νέο πλήρες φάσμα δυνατοτήτων για τους broadcasters σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το setup παίρνει μια ζωντανή συνεισφορά (live contribution) από τις τοπικές εγκαταστάσεις, την κωδικοποιεί με το KYRION CM5000 της ATEME και προβαίνει σε stream του περιεχομένου ως μία ζωντανή πηγή εισόδου στο ChannelMaker-in-the-Cloud, που φιλοξενείται εξ ολοκλήρου στις διαδικτυακές υπηρεσίες τηςAmazon. Το ChannelMaker παρέχει sequence και play out των clip που έχουν προηγουμένως ανέβει μέσω των Απλών Υπηρεσιών Αποθήκευσης της Amazon, μιξάροντας αυτά με τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατα overlays γραφικών και κωδικοποιώντας τα πάντα σε stream εξόδου που αποστέλλεται στο κέντρο διανομής ενός καναλιού, με την αποκωδικοποίηση να γίνεται μέσω του KYRION DR5000, όπου ακολουθεί ένα παραδοσιακό μονοπάτι για τη διανομή. Το DR5000 μπορεί να λαμβάνει feeds από δύο πηγές IP (πέρα από τις εισόδους 4xRF και τις εισόδους 2xASI), επιτρέποντας στο σύστημα να μεταβεί αυτόματα στο αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση αποτυχίας της μετάδοσης δεδομένων.

Οι επιτυχείς δοκιμές επέδειξαν τη δύναμη των εργαλείων μεικτού περιβάλλοντος όπου μέσω τοπικού σταθμού μπορούν αυτόματα να ανιχνεύονται από το wTVision Media Agent και να ανεβαίνουν στην Amazon χωρίς παρέμβαση του χρήστη, καθιστώντας τα άμεσα διαθέσιμα για sequencing.

H cloud έκδοση του wTVision Media Manager, η οποία παρέχει sequencing των μέσων που μπορεί να συνεχίσουν να μην είναι διαθέσιμα στο cloud, αλλά να βρίσκονται σε μία τοπική εγκατάσταση, αποτελεί μέρος της εγκατάστασης. Όταν συμβαίνει αυτό το ChannelMaker-in-the-Cloud απαιτεί αυτόματα από τα απολεσθέντα μέσα, καθώς και από εκείνα που είναι εγκατεστημένα τοπικά να μεταφέρουν τα απαιτούμενα clip την κατάλληλη ώρα για playout. Η wTVision επικεντρώνεται στη μετάβαση παραδοσιακών ροών εργασίας στο cloud με μία ανώδυνη διαδικασία.

“Αυτή η λύση που βασίζεται στο cloud είναι το επόμενο βήμα ως προς τη δυνατότητα των τηλεοπτικών σταθμών να ξεφορτωθούν την τεχνική πολυπλοκότητα. Οι σταθμοί μπορούν τώρα να μείνουν μακριά από τις ακριβών επενδύσεων αρχιτεκτονικές και να μεταβούν σε μία αποδεδειγμένη πλατφόρμα που φιλοξενείται σε μία υψηλής διαθεσιμότητας και εξαιρετικά αξιόπιστη υποδομή, δημιουργώντας μία επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησης, ή εκκινώντας μία νέα στο υπολογιστικό νέφος, κάνοντας την αρχή με το δεξί”, με έμφαση στο περιεχόμενο, δηλώνει ο Alex Fraser, CTO και Συνιδρυτής της wTVision.

Το καινοτόμο σύστημα δοκιμάστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο και θα παρουσιαστεί στο κοινό στην Έκθεση NAB 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας, 22 με 27 Απριλίου. Η ευελιξία του ChannelMaker που επιτρέπει στους broadcasters την εύκολη δημιουργία, βελτιστοποίηση ή επέκταση ενός τηλεοπτικού καναλιού, θα εισέλθει τώρα σε μία νέα φάση, στην οποία ιδιαίτερη σημασία θα έχει η φορητότητα.

“Ανέκαθεν δεσμεύεται η ATEME στην προσφορά των καλύτερων στην κατηγορία λύσεων κωδικοποίησης σε πολλούς broadcasters για τους οποίους σημαντική είναι η ποιότητα του video. Αναζητάμε και είμαστε διαθέσιμοι για καινοτόμους εταίρους και καινοτόμα έργα. Το playout της wTVision στη λύση cloud αποτελεί μέρος μιας καινοτόμου στρατηγικής εταιρικής σχέσης που προτείνει στους broadcasters μία ευέλικτη και αποτελεσματική λύση διατηρώντας παράλληλα την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα video,” σχολίασε ο Vincent Pedregno, Διευθυντής Πωλήσεων Νοτίου Ευρώπης της ATEME.

Το ChannelMaker μπορεί να παραδοθεί είτε ως channel-in-a-box, είτε ως multi-system λύση, ή ως ένα εργαλείο εισαγωγής διαφήμισης που μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις τυχόν ειδικές απαιτήσεις. Ως σύστημα αυτοματισμού για τον προγραμματισμό (scheduling) και το playout video & γραφικών, το ChannelMaker στέκεται δίπλα-δίπλα με άλλες επιχειρησιακές διαδικασίες και η wTVision διαθέτει μία σουίτα λύσεων υποστήριξης που εξασφαλίζουν μία άψογη ροή εργασίας οποιουδήποτε Τηλεοπτικού Καναλιού, για εισαγωγή, traffic, αποθήκευση, διαχείριση μέσων και πολλά άλλα.

 

Πληροφορίες: www.wtvision.com & www.ateme.com & Ariston BTS *
* Διανομέας Ελλάδος των προϊόντων της ATEME

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 11:39

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group