το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 09:13

Πάνω από 50 εκατομμύρια δέκτες DAB έχουν πωληθεί παγκοσμίως.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το WorldDAB δημοσίευσε τη νεότερη έκδοση του ενημερωτικού γραφήματος (infograpfic) της σχετικά με τις πωλήσεις δεκτών DAB, την κάλυψη και τη διείσδυση στα νοικοκυριά σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού έως το τέλος του 2016.

Στα σημαντικά ευρήματα περιλαμβάνονται:
• Πάνω από 53 εκατομμύρια δέκτες (συμπεριλαμβανομένων line-fit) έχουν πωληθεί παγκοσμίως
• Υπάρχει ανάπτυξη του Ψηφιακού Ραδιοφώνου και αύξηση της τοποθέτησης του ως standard στα νέα αυτοκίνητα – Νορβηγία (το 98% των νέων αυτοκινήτων διατίθεται με DAB), στο Ηνωμένο Βασίλειο (το 87%) και η Ελβετία (στο 66%) έχουν την πρωτοκαθεδρία
• Η πληθυσμιακή κάλυψη του DAB συνεχίζει να αυξάνει: Νορβηγία (99,7%), Ελβετία (99,5%), Δανία (98%), Ηνωμένο Βασίλειο (97%), Γερμανία (96%) και Ολλανδία (95%)
• Το επόμενο κύμα των αγορών που αναπτύσσεται δυναμικά περιλαμβάνει 23 χώρες με υπηρεσίες DAB που αναγράφονται στο infographic.

Οι επιπτώσεις της Ψηφιακής Μετάβασης (Digital Switchover)

Η Ψηφιακή Μετάβαση της Νορβηγίας είχε σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του Ψηφιακού Ραδιοφώνου και κατά προσέγγιση οι πωλήσεις δεκτών έφτασαν τα 3,9 εκατομμύρια με την ακρόαση να φθάνει έως το 69% στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2016. Παράλληλα υπήρξε ένα άλμα από το 63% στο 98% για τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται με DAB+.

Η Ελβετία θα ξεκινήσει τη δική της Ψηφιακή Μετάβαση το 2020, με τις συνολικές πωλήσεις δεκτών να σημειώνουν αύξηση στα 2,8 εκατομμύρια, με τη συνοδεία καμπάνιας για την Ψηφιακή Μετάβαση για λόγους μάρκετινγκ να ξεκινά από το τρέχον έτος.

Αναπτυγμένες Αγορές

Στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνεται ενίσχυση των πωλήσεων δεκτών σε 31,7 εκατομμύρια, μαζί με αύξηση 87% του αριθμού των νέων αυτοκινήτων στα οποία είναι τοποθετημένο ως standard το πρότυπο DAB.

Πάνω από 8 εκατομμύρια δέκτες έχουν τώρα πωληθεί στη Γερμανία, με την κάλυψη να φτάνει το 96% του πληθυσμού και το 98% των κύριων οδικών αξόνων. 581.000 δέκτες έχουν ως τώρα πωληθεί στην Ολλανδία και στην Ιταλία ο αριθμός δεκτών που πωλήθηκαν ξεπέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου. Πάνω από 3 εκατομμύρια δέκτες έχουν ως τώρα πωληθεί στην Αυστραλία, με νέες υπηρεσίες να παρέχονται τώρα σε Καμπέρα, Ντάργουιν και Χόμπαρτ εντός του 2017.

“Το τελευταίο έτος το Ψηφιακό Ραδιόφωνο συνέχισε να ισχυροποιείται και η αύξηση των πωλήσεων και των ακροατών δεικνύει ότι το μέλλον του Ραδιοφώνου είναι Ψηφιακό,” είπε ο Patrick Hannon, Πρόεδρος του WorldDAB. “Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι οι αγορές εξετάζουν την ψηφιακή μετάβαση, αλλά το επόμενο κύμα, όπου η ανάπτυξη ήταν εντυπωσιακή. Ειδικώς στην Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία υπήρξε σημαντική-αλματώδης αύξηση των πωλήσεων δεκτών.”

Αναδυόμενες αγορές

Ακόμη, το νέο infographic προσφέρει για πρώτη φορά λεπτομέρειες ως προς τις αναδυόμενες αγορές του DAB. Στο Βέλγιο αναμένεται ότι αργότερα το τρέχον έτος οι τακτικές υπηρεσίες DAB+ θα καλύψουν το 99% του πληθυσμού. Στη Γαλλία οι τακτικές υπηρεσίες DAB+ θα εκτοξευτούν, ειδικώς σε πόλεις όπως Λίλ, Λυών και Στρασβούργο αργότερα μέσα το παρόν έτος, ενώ και η Σλοβενία ξεκίνησε τακτικές υπηρεσίες DAB+ τον Σεπτέμβριο. Η Αυστριακή Ρυθμιστική Αρχή RTR ανακοίνωσε πρόσφατα πως παρέχει έως και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την έναρξη των υπηρεσιών DAB+ στην εν λόγω χώρα.

Στις πηγές για το ενημερωτικό γράφημα (infographic) περιλαμβάνονται: Έρευνα για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο Kantar TNS, Digitalradio Norge, TNS Gallup, MCDT, Weer GmbH, DigiMig Trendanalyse 01.2017, GfK, SMMT/CAP Ηνωμένο Βασίλειο, BBC, RAJAR/Ipsos MORI/RSMB, Teracom A/S, Media Broadcast, Έκθεση ψηφιακοποίησης 2016 από TNS Infratest, JATO Dynamics, Digital Radio NL, digitalradio.it, WorldDAB, Glass’s Automotive Business Intelligence, Commercial Radio Australia.

 

Πηγή: WorldDAB

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 17:12

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group