το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 16:30

Thomas Klotz: “Πασχίζουμε να επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων μας ώστε να προσφέρουμε περισσότερο ευέλικτα, εύκολα στον χειρισμό προϊόντα.”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Thomas Klotz, CEO της Klotz Communications Thomas Klotz, CEO της Klotz Communications

Η Τεχνολογική Πύλη radiotvlink.gr έχει τη χαρά να συζητά με τον Thomas Klotz, CEO της Klotz Communications, αναφορικά με την επιτυχημένη επάνοδο της εταιρείας, τα σημαντικά προϊόντα της, τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις μελλοντικές προοπτικές της.

Του Ανδρέα Τζανάκου

Φωτογραφίες: Αρχείο Klotz Communications

radiotvlink.gr: Στην αρχή της συζήτησης μας θα θέλαμε να αναφέρετε τα κυριότερα σημεία της ιστορίας της Klotz Communications και φυσικά της δικής σας διαδρομής.

Thomas Klotz: Ξεκίνησα την καριέρα μου το 1979, όταν ίδρυσα την πρώτη εταιρεία μου που ειδικεύονταν στην κατασκευή και διανομή ειδικών καλωδίων ήχου, όπως καλώδια multicore, μικροφώνων και μουσικών οργάνων. Εκείνη την εποχή ήταν η πρώτη εταιρεία στη Γερμανία που ειδικεύονταν σε αυτό τον τομέα. Γρήγορα η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να κατασκευάζει καμπίνες ηχείων για εφαρμογές ζωντανού ήχου (live sound), αλλά και ηλεκτρονικά προϊόντα όπως ενισχυτές και άλλες σχετικές με το PA συσκευές, τα οποία έγιναν μέρος της σειράς προϊόντων που κατασκεύαζε και πωλούσε υπό την εμπορική επωνυμία KLOTZ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η εταιρεία ανέπτυξε το digital snake (ψηφιακό πολυκαλώδιο), όπου το πρώτο πωλήθηκε στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου. Οι πρώτοι χρήστες του συστήματος - το οποίο ήταν το μοναδικό για την εποχή του - ήταν οι Rolling Stones και η Madonna.

Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1990 πολλοί διεθνείς Broadcast Όμιλοι και Ραδιοφωνικοί Σταθμοί ξεκίνησαν ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο και έγιναν μεγάλες επενδύσεις για το σχηματισμό εθνικών και διεθνών Ραδιοφωνικών και Broadcasting Δικτύων. Αυτά τα Ραδιοφωνικά Δίκτυα είχαν την ανάγκη από δίκτυα διανομής ήχου, που θα ήταν ικανά να μοιράζουν περιεχόμενο. Αναγνωρίζοντας αυτήν τη τάση, επέκτεινα το ψηφιακό τμήμα της εταιρείας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό της πρώτης εταιρείας Klotz σε Klotz Digital και Klotz A.I.S. GmbH.

Μεταξύ 1996 και 2008, η Klotz Digital ίδρυσε και λειτούργησε θυγατρικές με πλήρους φάσματος υπηρεσίες στις Η.Π.Α., την Ασία και την Αυστραλία, πουλώντας χιλιάδες κονσόλες μίξης ήχου, δρομολογητές σήματος (routers) και δίκτυα ήχου σε πελάτες σε όλον τον κόσμο. Εξαιρετικά αξιόπιστα, σχεδόν άθραυστα και με ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη από την Klotz Digital, αυτά τα προϊόντα έγινα ιδιαιτέρως δημοφιλή στη βιομηχανία του ήχου.

Μετά την αποχώρηση μου από την Klotz Digital το 2009, εστίασα στην καινοτομία και την ανάπτυξη προϊόντων με την εταιρεία μου Digonomics GmbH. Τα τελευταία χρόνια επιχείρησα ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, το οποίο οδήγησε στην ίδρυση τη νέας εταιρείας Klotz Communications, στις αρχές του 2015, μαζί με τον συνέταιρο μου Andre Sauer.

radiotvlink.gr: Ποια είναι η φιλοσοφία σας πίσω από τις διαδικασίες σχεδίασης και κατασκευής έκαστου προϊόντος της Klotz και ειδικώς των broadcast κονσολών μίξης ήχου;

Thomas Klotz: Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε δύναμη ώθησης της αγοράς και όχι να καθοδηγούμαστε από τους ανταγωνιστές, ή την τεχνολογική ανάπτυξη. Με τη μακροχρόνια εμπειρία μας στη βιομηχανία του ήχου αναλύουμε συνεχώς τις τάσεις της αγοράς και αναπτύσσουμε τα δικά μας προϊόντα, αξιοποιώντας αυτήν τη τεχνογνωσία για τη δημιουργία εργαλείων και προϊόντων που ανταποκρίνονται ιδανικά στις σημερινές και στις μελλοντικές απαιτήσεις των πελατών μας. Όλα τα προϊόντα μας κατασκευάζονται στη Γερμανία.

radiotvlink.gr: Ποια είναι τα οφέλη που οι υπάρχοντες και οι νέοι πελάτες της Klotz θα αποκτήσουν από την εξαγορά της Qphonics;

Thomas Klotz: Με την επαναγορά των περιουσιακών στοιχείων της Qphonics (πρώην Klotz Digital) ολοκληρώνεται ο κύκλος των επιδιώξεων, που είχε θέσει η Klotz Communications ως στόχο προς υλοποίηση, προκειμένου να βοηθήσει τους υπάρχοντες χρήστες της πλατφόρμας VADIS να επεκτείνουν τον κύκλο ζωής της πλατφόρμας, καθώς και της επένδυσης που έκαναν στην Klotz Digital, παρέχοντας ταυτοχρόνως έναν ασφαλή δρόμο αναβάθμισης σε επόμενης γενιάς προϊόντα και τεχνολογία.

Επικοινωνήσαμε με πολλούς από τους παλαιότερους χρήστες Vadis και διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα συστήματα βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία, ύστερα από 14 και περισσότερα χρόνια από την εγκατάστασή τους και παρά τις εταιρικές αλλαγές που συνέβησαν στην Klotz Digital / Qphonics και την έλλειψη υποστήριξης, ως απόρροια αυτών των αλλαγών. Σε συζητήσεις με τελικούς-χρήστες ενημερωθήκαμε πως το hardware ήταν στιβαρό και δεν εμφάνιζε αστοχίες ως προς τη λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα, εκείνο που μάθαμε ήταν ότι οι χρήστες ήταν διστακτικοί στο να αλλάξουν το σύστημα τους, καθώς η έρευνα τους απέδειξε ότι άλλα συστήματα δεν μπορούσαν να αντιγράψουν την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στη ροή εργασιών των σταθμών τους, όπως μπορεί να προσφέρει ένα σύστημα Vadis και ως εκ τούτου υπήρξε πραγματική έλξη για την Klotz Communications προκειμένου να επαναγοράσει ότι χάθηκε κάτω από ατυχείς καταστάσεις, πριν από 5 χρόνια.

Φυσικά, οι νέοι πελάτες μπορούν να ωφεληθούν από το στιβαρό hardware του Vadis καθώς και από την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα που ένα σύστημα Vadis συμπεριλαμβάνει.

Η επαναγορά μας δίνει πρόσβαση σε ένα μεγάλο απόθεμα ανταλλακτικών, modules της επιφάνειας της κονσόλας και σημαντικών εξαρτημάτων όπως τροφοδοτικά και controller modules για πλαίσια Vadis διαφόρων γενεών.

radiotvlink.gr: Ποιες είναι οι λύσεις, το εύρος προϊόντων της Klotz για τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς; Υπάρχουν λύσεις για κάθε προϋπολογισμό; Παρακαλώ αναφέρετε μερικά μοντέλα και εξηγήστε γιατί οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί θα πρέπει να επενδύσουν στα προϊόντα της Klotz;

Thomas Klotz: Προσφέρουμε λύσεις για κάθε είδος Ραδιοφωνικού Σταθμού. Για μικρούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, καθώς και για μεσαίου-μεγέθους Σταθμούς και μεγάλα Ραδιοφωνικά Δίκτυα. Επιπλέον, δεν παρέχουμε μόνον hardware για τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, αλλά και μία ευρεία γκάμα λύσεων λογισμικού, οι οποίες βοηθούν στην οργάνωση της ροής εργασιών τους εντός του Ραδιοφωνικού Σταθμού. Για παράδειγμα, έχουμε την Graphite One, μία χαμηλής τιμής, «όλα-σε-μια» ραδιοφωνική κονσόλα που είναι ιδανική για μικρότερους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς. Είναι η εισαγωγικού-επιπέδου κονσόλα μας, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην κοινότητα της αγοράς του broadcasting.
Η Graphite Two είναι μία δικτυακή κονσόλα και επιτρέπει την ενοποίηση πολλαπλών studios και του master control room σε ένα κοινό δίκτυο ήχου. Αυτό δίνει στον τελικό χρήστη την ευελιξία να μοιράζεται τις πηγές ήχου εντός του δικτύου και έτσι να επιτυγχάνει εξοικονόμηση σε σύγκριση με πιο παραδοσιακές διατάξεις. Συνήθως χρησιμοποιούμε δίκτυα οπτικής ίνας, ή MADI για τη σύνδεση πολλαπλών studios μεταξύ τους, αλλά προσφέρουμε και διεπαφές (interfaces) Dante και Livewire.

DC3 από την Klotz Communications

DC3 από την Klotz Communications

 

Στη NAB παρουσιάσαμε την κονσόλα DC3 ως διάδοχο της ιδιαιτέρως επιτυχημένης DC2, η οποία έχει εγκατασταθεί σε 1.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς την τελευταία δεκαετία. Παρατηρούμε την αυξανόμενη απαίτηση των broadcasters για την ενσωμάτωση τεχνολογίας οθόνης αφής (touchscreen) στο περιβάλλον on air και παραγωγής, αλλά κανείς δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την παραδοσιακή αίσθηση των πραγματικών faders και επιλογέων που οι DJs έχουν συνηθίσει. Ανταποκρινόμενη σε τούτο, η DC 3 ενσωματώνει παραδοσιακά faders με τεχνολογία οθόνης αφής που εμπεριέχει την πατενταρισμένη τεχνολογία μας touch ‘n’ tactile. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε φυσικά εξαρτήματα πάνω από τις οθόνες αφής, για να παρέχουμε μία απτή αίσθηση για τον χρήστη, ενώ διατίθεται η ευελιξία της δημιουργίας ειδικών user interfaces για τον πελάτη, στην επιφάνεια της κονσόλας. Επίσης, η επιφάνεια ελέγχου της DC3 διαθέτει ακριβώς το ίδιο αποτύπωμα με εκείνη της DC2 και οι επισκέπτες της Έκθεσης NAB ενθουσιάστηκαν με την προοπτική αλλαγής της παλαιότερης DC2 με την DC3, δίχως την ανάγκη να αλλάξουν την επίπλωση του studio τους.
Επίσης, στην Έκθεση NAB, επιδείξαμε την τελευταία έκδοση του controller μας Touchstone. Τώρα με την πλήρη υποστήριξη video, η λύση Touchstone είναι ικανή να συνδυάσει ταχύτατα περιεχόμενο από πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών εκδηλώσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραδοσιακών μέσων, διαδικτύου και ειδήσεων για τη δημιουργία στοχευόμενου περιεχομένου που καθηλώνει τους ακρατές. Οι Broadcasters απαιτούν ευελιξία για τη γρήγορη προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και η νέα βασιζόμενη σε HTML σχεδίαση της επιφάνειας του Touchstone επιτρέπει ακριβώς αυτό.

radiotvlink.gr: Όμως η Klotz προσφέρει προϊόντα και για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς. Μπορείτε να ενημερώσετε τους αναγνώστες μας αναφορικά με αυτά;

Thomas Klotz: Με την εξαγορά της Klotz Digital/Qphonics έχουμε τώρα στην κατοχή μας το σχεδιασμό και τα έγγραφα παραγωγής της σειράς κονσολών Decennium, την οποία είμαστε έτοιμοι να αναζωογονήσουμε. Θα ξεκινήσουμε τη διάθεση αυτών των κονσολών στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

radiotvlink.gr: Στην ψηφιακή εποχή, η διαλειτουργικότητα μεταξύ εξοπλισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές και η δικτύωση με δεδομένα ελέγχου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Έχοντας κατά νου ότι υπάρχουν ήδη αρκετά δικτυακά πρωτόκολλα στην αγορά (Dante, AES67, Ravenna, Livewire), ποια είναι η άποψη σας γι’ αυτά και ποιες επιλογές δικτύωσης προσφέρει ο εξοπλισμός της Klotz;

Thomas Klotz: Η ερώτηση σας έχει άμεση σχέση με τις ανησυχίες μας. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πρότυπο, καθώς το AES67 καθορίζει μόνον εντολές ελέγχου. Παρακαλώ όπως λάβετε υπ’ όψιν σας πως η broadcast βιομηχανία αντιπροσωπεύει ένα μικρό τμήμα του συνόλου της βιομηχανίας του ήχου, με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ειδικά για broadcast πρωτόκολλα IP θα επιβιώσουν επί μακρόν.

Το άλλο πρόβλημα που παρατηρούμε είναι ότι η broadcast βιομηχανία έχει συνηθίσει σε κύκλους απόσβεσης των 8-10 ετών, για τις κονσόλες και τους routers. Η βιομηχανία της πληροφορικής προσφέρει προϊόντα με κύκλο ζωής 3-5 χρόνια και δεν είμαστε βέβαιοι για πόσο καιρό ακόμα αυτά τα στοιχεία θα είναι συμβατά.

radiotvlink.gr: Οι κ.κ. Κώστας Πέτρου και Αντώνης Βλασταράς από την AV SYS, δηλαδή από την εταιρεία που προσφάτως ανέλαβε τη διανομή των προϊόντων της Klotz Communications στην Ελλάδα και την Κύπρο, μας έδωσαν μία αίσθηση αναφορικά με την Broadcast Productivity Suite, η οποία περιλαμβάνει 18 εφαρμογές (apps) για Ραδιοφωνικούς Σταθμούς. Μπορείτε εν συντομία να περιγράψετε την αποστολή αυτής της σουίτας και τι προσφέρει έκαστη εφαρμογή;

Thomas Klotz: Η Broadcast Productivity Suite (BPS) λειτουργεί σε συνδυασμό με τις hardware λύσεις της Klotz Communications και ελέγχει τη ροή εργασιών μεταξύ on-air studios, studios ειδήσεων και παραγωγής, αλλά και master control room. Η BPS έχει ως στόχο την απλοποίηση των αναγκών λειτουργίας των Ραδιοφωνικών Σταθμών και μπορεί να εφαρμοστεί σε Σταθμούς μίας συχνότητας, σε μεσαίου μεγέθους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και σε μεγαλύτερα Ραδιοφωνικά Δίκτυα. Φυσικά και μπορώ να σας δώσω μία σύνοψη των δυνατοτήτων μερικών εφαρμογών της Broadcast Productivity Suite. Για παράδειγμα έχουμε την Central Snapshot & Preset Management App, η οποία αποθηκεύει snapshots της κονσόλας και ρυθμίσεις του χειριστή της σε μία κεντρική βάση δεδομένων, ενώ μπορεί να αναθέτει αυτές τις ρυθμίσεις σε οιαδήποτε κονσόλα υπάρχει στο δίκτυο VADIS. Με αυτήν την εφαρμογή ο χειριστής μπορεί πάντα να χρησιμοποιεί τις προσωπικές ρυθμίσεις του δίχως να πρέπει να τις επαναλάβει ξανά και ξανά, όποτε χρησιμοποιεί διαφορετικό studio, ύστερα από άλλον χειριστή. Επίσης, έχουμε τη Shared Control Management App, η οποία διαχειρίζεται τη χρήση κοινόχρηστων πόρων μέσω μίας υποδομής LAN, όπως κεντρικά συστήματα playout, pools από υβριδικά και codecs, ή εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενους προ-ενισχυτές μικροφώνου. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει την εξοικονόμηση κόστους σε όλο το δίκτυο των studios, καθώς δεν απαιτείται η αντικατάσταση του εξοπλισμού άλλων κατασκευαστών σε έκαστη τοποθεσία. Η Hot Standby Controller App προσφέρει λειτουργία standby με τη χρήση επιπλέον controller του συστήματος, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο σε περίπτωση απώλειας-δυσλειτουργίας του βασικού controller. Η ανάληψη του ελέγχου γίνεται απρόσκοπτα και αδιαλείπτως ώστε να μην υπάρξει απώλεια του ήχου κατά τη διαδικασία take over.
Η εφαρμογή αυτοματοποιημένου μίκτη μικροφώνου (automatic microphone mixer) MI[C]XER, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ραδιοφωνικών Σταθμών που ειδικεύονται στις ειδήσεις και στα talk radio formats, ή σε εκείνους που προσφέρουν κατά περιόδους μετάδοση συζητήσεων-προγραμμάτων στρογγυλής τραπέζης. Η εφαρμογή MI[C]XER απλοποιεί τον τυπικό πολύπλοκο χειρισμό των σημάτων από πολλά μικρόφωνα, επιτρέποντας τη λειτουργία με το ένα χέρι για έως 40 μονοφωνικές ή στερεοφωνικές line στάθμης εισόδους. Το λογισμικό παρέχει διακριτούς μετρητές στάθμης του ήχου για έκαστο κανάλι, επιτρέποντας την εισαγωγή EQ και Δυναμικής επεξεργασίας (DYN processing) σε οιοδήποτε σήμα και με λειτουργία προτεραιότητας, με αυτοματοποιημένο mute μερικών, ή και όλων των ανοικτών μικροφώνων. Το λογισμικό βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ήχου και την καταληπτότητα του λόγου σε μία πολλών μικροφώνων εγγραφή. Αναπτύξαμε και εγκαταστήσαμε αυτό το λογισμικό σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς πριν από 10 και περισσότερα χρόνια.
radiotvlink.gr: Ο βραβευμένος ελεγκτής (controller) TouchStone με την πλήρη υποστήριξη video, ξεχωρίζει στην αγορά. Μιλήστε μας για τα χαρακτηριστικά του και για το πως βοηθά τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς να μεταβούν στο έξυπνο, οπτικοποιημένο, στοχευόμενο, διαδραστικό Ραδιόφωνο, όπως αναφέρατε στην πρόσκληση της Klotz αναφορικά με την Έκθεση NAB.

Thomas Klotz: Ο controller Touchstone είναι ένας πλήρως διαμορφώσιμος απτός controller με οθόνη πολύ-αφής για ευέλικτο έλεγχο και feedback. Η μοναδική τεχνολογία Touch’n’Tactile προσφέρει τις πλέον προηγμένες μεθόδους λειτουργίας και παρέχει διαυγή και εργονομικό έλεγχο για όλα τα σημαντικά δεδομένα και την επεξεργασία σήματος στους χειριστές. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία το layout μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του Έξυπνου Ραδιοφώνου (Smart Radio). Οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μπορούν να συνδυάσουν και να διαχειριστούν πληροφορία από πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών εκδηλώσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραδοσιακών μέσων, διαδικτύου και ειδήσεων, καθώς και να δημιουργήσουν περιεχόμενο που είναι οπτικοποιημένο, στοχευόμενο και αλληλεπιδραστικό. Δεν υπάρχει ανάγκη να κοιτάτε σε πολλά monitors-οθόνες προκειμένου να δείτε τι συμβαίνει σε διαφορετικές πλατφόρμες, αφού όλο το σημαντικό περιεχόμενο μπορεί να συνδυαστεί στον Touchstone και να ελέγχεται με ένα δάχτυλο σας. Ο συνδυασμός των ευαίσθητης αφής LCD monitors με τους ολοκληρωμένους ενεργοποιητές αφής, επιτρέπουν νέους σχεδιασμούς επιφάνειας γραφικών, καθώς όλα τα στοιχεία αφής περιβάλλονται από ενεργές οθόνες και τίποτα δεν κρύβει σημαντικά τμήματα των LCD monitors.

Touchstone από την Klotz Communications

Touchstone από την Klotz Communications

 

radiotvlink.gr: Τι γνωρίζετε για την Ελληνική και Κυπριακή Ραδιοφωνική Βιομηχανία; Ποια είναι τα συναισθήματα σας αναφορικά με την ολοκαίνουργια συνεργασία με την εταιρεία AV SYS? Μιλήστε μας για τις προοπτικές της Klotz στις αγορές Ελλάδος και Κύπρου, αλλά και ως προς τη διεθνή αγορά.

Thomas Klotz: Χρειάστηκε αρκετός χρόνος αναζήτησης του ιδανικού συνεργάτη για την αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο. Είμαστε βέβαιοι ότι τον βρήκαμε στην AV SYS. Η εταιρεία αυτή έχει ισχυρή φήμη στην αγορά του broadcasting και η τεχνογνωσία της ταιριάζει ιδανικά με τα προϊόντα μας. Η Ραδιοφωνική και η Τηλεοπτική Βιομηχανία στην Ελλάδα και την Κύπρο σημείωσε σημαντική τεχνολογική πρόοδο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με διάφορες σημαντικές επενδύσεις τόσο στον εξοπλισμό, όσο και στο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να έρθουμε πιο κοντά στους Έλληνες και Κυπρίους Broadcasters, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους. Η AV SYS είναι για εμάς ένας αξιόπιστος εταίρος, ο οποίος θα βοηθήσει στην παροχή σε αυτούς τους πελάτες χρήσιμων τεχνολογικών προτάσεων, ιδεών και λύσεων, με σκοπό να βελτιώσουν τις λειτουργίες και τη ροή εργασιών τους με έναν περισσότερο αξιόπιστο και προσιτού κόστους τρόπο. Η Klotz Communications και η AV SYS διαθέτουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τη δυναμική. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός μπορεί να αλλάξει τα επιχειρηματικά μοντέλα όλων των broadcasters σε αμφότερες χώρες και να τους καταστήσει ισχυρότερους, περισσότερο ανταγωνιστικούς και επικερδής στο σημερινό περιβάλλον των νέων μέσων.

Παγκοσμίως, οικοδομούμε το νέο δίκτυο διανομέων και συνεργατών μας, στις σημαντικές για εμάς αγορές, ώστε να έχουμε μία καλύτερη παρουσία σε αυτές τις αγορές και για να προσφέρουμε τοπικές επαφές και τεχνογνωσία. Έχουμε τα Τεχνικά Κέντρα Επάρκειας (Technical Competency Centers) στην Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α. για την υποστήριξη των περιφερειακών εταίρων-διανομέων, στοιχείο που βοήθησε αρκετά στη γρήγορη σύσταση του δικτύου διαμονής. Τους τελευταίους 12-18 μήνες καταφέραμε, επίσης, να συνδεθούμε με αρκετούς πρώην πελάτες της Klotz Digital και να εδραιώσουμε εκ νέου σχέσεις συνεργασίας με εκείνους τους χρήστες που αποσκοπούν στη διατήρηση των υπαρχόντων συστημάτων τους καθώς και στην αναβάθμιση της τεχνολογίας τους με τα νέα προϊόντα μας.

radiotvlink.gr: Κατά την εμπειρία σας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα πρότυπα εκπομπής του Ψηφιακού Ραδιοφώνου (DAB, DAB+, DRM, DRM+, HD Radio), ποιο θα είναι το μέλλον του Ψηφιακού Ραδιοφώνου στην Ευρώπη και παγκοσμίως και πως τα προϊόντα της Klotz υποστηρίζουν τις απαιτήσεις των ψηφιακών Ραδιοφωνικών Σταθμών αναφορικά με την ποιότητα του ήχου, τη διαλειτουργικότητα, τον έλεγχο του εξοπλισμού από διάφορους κατασκευαστές, τη δρομολόγηση σήματος και τις πολύ-μεσικές υπηρεσίες;

Thomas Klotz: Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστή, ή λανθασμένη απάντηση αναφορικά με τα διαφορετικά πρότυπα και ποιο θα είναι το μέλλον του Ψηφιακού Ραδιοφώνου. Βλέπουμε την υιοθέτηση του DAB+ σε μερικές χώρες και είδαμε προσφάτως την εισαγωγή του DAB+ σε ικανά κινητά τηλέφωνα. Αυτός είναι σίγουρα ένας τομέας που πρέπει να παρατηρούμε, αλλά ως κατασκευαστής εξοπλισμού παραγωγής και studio ανησυχούμε περισσότερο για το περιβάλλον του προγράμματος.
Το μέλλον του προγράμματος και της δημιουργίας περιεχομένου στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς προοιωνίζει ένα προκλητικό και απαιτητικό περιβάλλον για τους δημιουργούς προγράμματος και περιεχομένου. Αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό από τις διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες και τις πλατφόρμες νέων μέσων, εναπόκειται στην αρμοδιότητα του Διευθυντή Προγράμματος και του Ιδιοκτήτη το να βρούνε νέους τρόπους δημιουργίας προγράμματος που ψυχαγωγεί, καθηλώνει και είναι αυθεντικό. Πολλοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί έχουν συνειδητοποιήσει αυτήν την ευκαιρία και έχουν ξεκινήσει να συνδυάζουν την πληροφορία από πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών εκδηλώσεων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των παραδοσιακών μέσων, του διαδικτύου και των ειδήσεων για τη δημιουργία περιεχομένου που είναι οπτικοποιημένο, στοχευόμενο και αλληλεπιδραστικό.

Εκείνοι που ήταν πρόθυμοι να αλλάξουν και να προσαρμόσουν τον Σταθμό τους για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών δημιούργησαν ένα νέο ραδιοφωνικό format που ονομάζεται Smart Radio.

Υπάρχουν Διευθυντές Προγράμματος και δημιουργικές ομάδες που θέλουν να δράσουν ως προς αυτήν την τάση και να παράγουν περιεχόμενο για Smart Radio, αλλά ανακαλύπτουν ότι η υποδομή τους δεν είναι ευέλικτη και δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτήν. Αυτός είναι ένας τομέας, στον οποίο έχουμε εστιάσει.
Ταυτοχρόνως, το Ραδιόφωνο βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αξιοποιήσει οικονομικά το μεταβαλλόμενο τοπίο, καθώς μπορεί να παράγει γρήγορα περιεχόμενο και με πιο οικονομικό τρόπο, εν συγκρίσει με άλλες πλατφόρμες. Επίσης, το Ραδιόφωνο είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει περιεχόμενο ειδικά για κάποια περιοχή και μπορεί να παρέχει στοχευόμενο περιεχόμενο για τους ακροατές του. Στην πραγματικότητα, το Ραδιόφωνο μπορεί να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα play-out μέσο για ένα διαφημιστικό πρόγραμμα. Φανταστείτε έναν Ραδιοφωνικό Σταθμό που μπορεί να συνδυάζει αυθόρμητα νέες ομάδες για την εξυπηρέτηση ειδικών απαιτήσεων ενός νέου γεγονότος. Αντί του περιορισμού ως προς τους πόρους και τον εξοπλισμό, μπορείτε τώρα να βελτιστοποιήσετε την έξοδο και να έχετε τον έλεγχο του τελικού αποτελέσματος. Για να γίνει αυτό εφικτό για τους παραγωγούς και τους δημιουργούς, η Klotz Communications ανέπτυξε μία σειρά ειδικών συσκευών ελέγχου που είναι εργονομικά προηγμένες για να δώσει στο ταλέντο (παρουσιαστή, DJ, δημοσιογράφο, μουσικό παραγωγό) το δημιουργικό περιβάλλον που χρειάζεται για να περιηγηθεί στην εισερχόμενη ροή της πληροφορίας, και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα καθοδηγεί και θα εκπλήσσει τους ακροατές.

radiotvlink.gr: Τι άλλο πρέπει να αναμένουμε από την Klotz στο εγγύς μέλλον;

Thomas Klotz: Πασχίζουμε να επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων μας ώστε να προσφέρουμε περισσότερο ευέλικτα, εύκολα στον χειρισμό προϊόντα για τη γρήγορη και αποτελεσματική παραγωγή γεγονότων, στα οποία προσανατολίζεται η Broadcast βιομηχανία.

radiotvlink.gr: Ευχαριστούμε πολύ για τη γόνιμη συζήτηση μας.

Thomas Klotz: Εγώ Ευχαριστώ. Η χαρά ήταν δική μου για τη συζήτηση μαζί σας.

Πληροφορίες: www.klotzcommunications.com & AVSYS (Διανομέας Ελλάδας)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 11:28

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group