το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 18:04

To TheBlaze επιλέγει σύστημα Newsroom Octopus 8.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το κτήριο των Mercury Studios στο Λας Κολίνας του Ντάλλας Το κτήριο των Mercury Studios στο Λας Κολίνας του Ντάλλας

Το πολλών πλατφορμών ειδησεογραφικό και ψυχαγωγικό δίκτυο TheBlaze παρήγγειλε το υπολογιστικό σύστημα αίθουσας σύνταξης (newsroom computer system) Octopus 8 για την εγκατάσταση του στην έδρα του, δηλαδή στο κτήριο των Mercury Studios, στο Λας Κολίνας του Ντάλλας. Το έργο αποτελεί μέρος της μετακόμισης των Ραδιοφωνικών εγκαταστάσεων του δικτύου από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλλας.

Έχοντας ιδρυθεί το 2012 από την προσωπικότητα του talk radio και επιχειρηματία Glenn Beck, το TheBlaze αποτελεί ένα πολλών πλατφορμών ειδησεογραφικό και ψυχαγωγικό δίκτυο διαθέσιμο στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Το TheBlaze μεταδίδεται μέσω 100 τηλεοπτικών παρόχων, με έντεκα από αυτούς να βρίσκονται στη λίστα των 25 κορυφαίων σε όλη τη χώρα.

"Το Octopus ήταν ελκυστικό για μένα λόγω ότι είναι ελαφρύ και ιδιαιτέρως ευέλικτο," σχολιάζει ο Christian Vang, Διευθυντής Μηχανικής και Πληροφορικής του TheBlaze. "Επίσης, είναι από τα λίγα προϊόντα που λειτουργεί καλά με το νέο 'mobile workforce' concept, δίχως την ανάγκη οδήγησης του από πολλά back-end συστήματα. Αυτό, από τη φύση του, μειώνει το κόστος. Επίσης, μου άρεσε πολύ το γεγονός το ότι είναι πολυ-πλατφορμικό αντί για λύση συγκεκριμένου PC, καθώς όλοι και περισσότεροι χώροι εργασίας απαιτούν υπολογιστές Mac. Τέλος, μου αρέσει πολύ η ροή εργασίας του Octopus, η οποία ταιριάζει εξίσου καλά με μία παραδοσιακή αίθουσα σύνταξης, όσο και στις νέες πλατφόρμες ψηφιακών μέσων."

"Μας ευχαριστεί το να βλέπουμε το TheBlaze να εντάσσεται στον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό σημαντικών broadcasters που επιλέγουν το Octopus 8 ως το βασικό σύστημα του newsroom τους," προσθέτει ο Gene Sudduth, Διευθυντής Πωλήσεων σε εθνικό επίπεδο και Βορείου Αμερικής της Octopus Newsroom. "Το Octopus 8 θα παρέχει άμεσες script text feeds στους studio teleprompters, επιτρέποντας στους παρουσιαστές των ειδήσεων του TheBlaze να μεταδίδουν νέα θέματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Octopus 8 βελτιστοποιεί τις λειτουργίες και τις ροές εργασίας επιτρέποντας στα newsrooms να συνεργάζονται με άλλες ομάδες και να διανέμουν θέματα σε πολλαπλά formats για το ευρύτερο δυνατό κοινό. Ο χειρισμός Tweets και αναρτήσεων στο Facebook γίνεται όπως και σε άλλα θέματα των ειδήσεων με τους διευθυντές των ομάδων να είναι σε θέση να αναθέσουν και να μοιράσουν εργασίες, αλλά και να εγκρίνουν αναρτήσεις πριν να βγούνε στον αέρα.

Το Octopus 8 είναι μία πλήρη σουίτα newsroom computer software η οποία είναι σχεδιασμένη για χρήση από Τηλεοπτικούς, Ραδιοφωνικούς και Διαδικτυακούς ειδησεογραφικούς broadcasters. Επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή όλων των εισερχομένων πηγών υλικού, όπως πρακτορεία ειδήσεων, RSS feeds, emails, μηνύματα SMS, ή ακόμη και faxes. Τέτοιες feeds μπορούν ακόμη να περιλαμβάνουν εικόνες, αρχεία video ή ήχου. Το Octopus 8 μπορεί να εμφανίσει όλο το περιεχόμενο μίας feed σε μία ενιαία προβολή. Η πανίσχυρη σχεσιακή βάση δεδομένων με SQL, επιτρέπει στους χρήστες να επιτυγχάνουν τους στόχους τους γρηγορότερα. Με την επικεντρωμένη στο θέμα ροή εργασίας, το Octopus βοηθά τις διαφορετικές ομάδες της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και των Διαδικτυακών Πυλών να εργάζονται συλλογικά στα τρέχοντα προγράμματα και τις ειδήσεις.

Μεταξύ των προηγμένων δυνατοτήτων που προσφέρονται από το Octopus 8 περιλαμβάνονται η οπτική ιστορία ενός θέματος και η σύγκριση εκδόσεων μαζί με την ικανότητα διαχωρισμού spoken script από την τεχνική πληροφορία. Το Octopus παρέχει δειγματοληψία της ταχύτητας ανάγνωσης του παρουσιαστή και εν συνεχεία υπολογίζει με ακρίβεια τον on-air χρόνο καθώς τροφοδοτεί τον teleprompter. Μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον και ροή εργασιών που υποστηρίζει πρωτόκολλο MOS.

Το Octopus 8 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τρέχει εγγενώς σε Apple Mac OS X, Linux, ή Windows, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για παράλληλο λειτουργικό σύστημα, επιπλέον αδειοδότηση, ή απομακρυσμένα sessions. Hot-standby servers μείναι δυνατό να προστεθούν προσφέροντας αυτοματοποιημένη αλλαγή client αν ο βασικός server είναι offline. Το εύκολο στη χρήση REST API επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, με τις οποίες μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσουν συγκεκριμένα δεδομένα με το σύστημα newsroom.

Επισκεφθείτε την Octopus Newsroom στο περίπτερο SL11021 της NAB, στο Λας Βέγας, 24-27 Απριλίου 2017.

 

Πληροφορίες: www.octopus-news.com & AVSYS *
*Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 18:26

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group