το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 10:53

Η Grass Valley θα επιδείξει αναβαθμισμένες λύσεις στη NAB 2017 προς βελτίωση της Παραγωγής Έκτατων Ειδήσεων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

GV STRATUS, EDIUS και Ignite διαθέτουν τώρα περισσότερες δυνατότητες για αποτελεσματικό, ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.

Οι Broadcasters αντιμετωπίζουν τώρα όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό, όσο ποτέ άλλοτε στην κατηγορία των ειδήσεων και το διακύβευμα της διατήρησης του ενδιαφέροντος του κοινού είναι υψηλό. Οι Έκτακτες Ειδήσεις γίνονται παλιές ειδήσεις πιο γρήγορα από ποτέ άλλοτε, καθώς οι broadcasters προσπαθούν να συμβαδίζουν ο ένας με τον άλλο, όπως και ο 24-ώρος κύκλος των ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι των κοινωνικών μέσων. Η Grass Valley, a Belden Brand, κατανοεί πως καθώς το περιβάλλον των ειδήσεων αλλάζει, ο broadcast εξοπλισμός πρέπει να προσαρμόζεται στα κινητά studios, τις πλατφόρμες νέων μέσων, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών και των κοινωνικών, αλλά και της αυξανόμενης χρήσης του περιεχομένου που δημιουργείται από τον χρήστη (user-generated content -UGC). Τα προσφάτως αναβαθμισθέντα GV STRATUS 5.7, EDIUS 8.5 και Ignite v10 σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του πελάτη.

“Αν σκεφτείς την εικόνα της μετάδοσης πριν από 25 χρόνια προφανώς θα σου έρθει στο νου ένας ρεπόρτερ να κάθεται σε ένα γραφείο, να διαβάζει σε μία κάμερα για το πρόγραμμα στις πέντε το απόγευμα. Πολύ σύντομα οι ειδήσεις μεγάλωσαν και από τη μετάδοση της μισής ώρας περάσαμε στην 24-ώρη τηλεοπτική κάλυψη, την ψηφιακή και κοινωνική, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων συνοδευτικών δεδομένων και των πραγματικού χρόνου γραφικών,” είπε ο Neerav Shah, Αντιπρόεδρος Στρατηγικού Marketing της Grass Valley. “Οι Broadcasters έχουν πολλά να σκεφτούν προκειμένου να διατηρήσουν τη δέσμευση των τηλεθεατών και εμείς πάντοτε λαμβάνουμε υπ' όψιν μας τους ίδιους παράγοντες για τη βελτιστοποίηση των λύσεων μας για τις ειδήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.”

Καθώς προκύπτουν ειδήσεις, οι broadcasters απαιτούν ευέλικτες, συνεργατικές λύσεις για να συμβαδίσουν με το ρυθμό και τη δημιουργία ποιοτικού προγράμματος. Η νεότερη αναβάθμιση στο GV STRATUS προσθέτει πανίσχυρες επιλογές transcoding στην παγκόσμιας κλάσης πλατφόρμα ροής εργασιών και διαχείρισης video. Ο XRE Transcoder ενσωματώνεται τώρα πλήρως στο GV STRATUS, επιτρέποντας στους broadcasters την εισαγωγή μεγάλου εύρους UGC, αξιοποιώντας το concept “edit anything,” μία φιλοσοφία που αποτελεί μοναδική δυνατότητα που προσφέρεται από την πλατφόρμα EDIUS της Grass Valley εδώ και μία δεκαετία. Επίσης, το GV STRATUS 5.7 εισάγει μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή για desktop και κινητές λύσεις. Γιατί τούτο έχει σημασία; Απλά, με το GV STRATUS μπορείτε να χρησιμοποιήσετε “Οποιοδήποτε Μέσο σε Οποιαδήποτε Συσκευή.”

Ακόμη και τα δελτία ειδήσεων για τα έκτακτα γεγονότα απαιτούν επεξεργασία πριν από τη μετάδοση. Τα EDIUS Pro και EDIUS Workgroup είναι τώρα πιο γρήγορα από ποτέ και είναι σε θέση να εξάγουν, να αποκωδικοποιήσουν και να προσθέσουν μεταδεδομένα σε περισσότερες μορφές από ό, τι στο παρελθόν.
Μεταξύ των βελτιώσεων ως προς τη χρηστικότητα που συναντάμε στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα μοντάζ περιλαμβάνεται η υποστήριξη "PQ Gamma" του φίλτρου video Βασικής Διόρθωσης Χρώματος (Primary Color Collection video filter) για μοντάζ Υψηλής Δυναμικής Περιοχής (High Dynamic Range -HDR).
Επίσης, το εργαλείο προσωπικής διαχείρισης περιεχομένου Mync του EDIUS 8.5 έχει βελτιωθεί ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές εξαγωγής storyboard.

Το Ignite v10 προσδίδει περισσότερη ευελιξία σε παραγωγές με έκτακτες ειδήσεις, ή χωρίς κάποιο script και τώρα υποστηρίζει ένα πλήρως προσαρμοζόμενο UI, επιτρέποντας στους χρήστες τη διαμόρφωση ενός μοναδικού layout για κάθε show. Επιπροσθέτως, οι Ignite PT (Persistent Templates) επιτρέπει στους χειριστές να πραγματοποιούν ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για την παραγωγή γεγονότων απευθείας εντός του Ignite, απομακρύνοντας την ανάγκη της αξιοποίησης NRCS για την αλλαγή των ζωντανών μεταδόσεων. Η playlist του Ignite έχει σχεδιαστεί εκ νέου έχοντας κατά νου την ταχύτητα, προσφέροντας πολύ γρήγορες ενημερώσεις της playlist –λιγότερο του ενός δευτερολέπτου- ανεξαρτήτως του μεγέθους rundown. Ο συνδυασμός αυτών και άλλων βελτιώσεων στην έκδοση 10 συνεπάγεται ότι το Ignite αποτελεί τη μοναδική λύση στην αγορά, η οποία μπορεί να χειριστεί scripted, unscripted και χαοτικές παραγωγές, όπου απαιτούνται συνεχείς αλλαγές.

“Σήμερα οι broadcasters αναμένεται να ανταποκρίνονται στις ειδήσεις εκεί που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν, γνωρίζοντας ότι η επόμενη μεγάλη ιστορία βρίσκεται εκεί κοντά στη γωνία” προσέθεσε ο Shah. “Η Grass Valley παρέχει τα εργαλεία αδιάλειπτης, γρήγορης και ευέλικτης ροής εργασίας, μοντάζ και διαχείρισης των asset, προσδίδοντας περισσότερες δυνατότητες στο πεδίο ώστε να μπορούν να προετοιμάσουν και να διανέμουν ιστορίες γρήγορα.”

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της μετάδοσης ειδήσεων καθιστά ζωτικής σημασίας
τη γρηγορότερη και εξυπνότερη επί τόπου εργασία. Μέσω της εξαιρετικής διαχείρισης των asset, της καλύτερης ενσωμάτωσης μεταδεδομένων και της βέλτιστης ικανότητας για την παράδοση περιεχομένου σε πολλαπλές πλατφόρμες, η Grass Valley βοηθά τους broadcasters να βελτιώσουν την εμπειρία των πιστών τηλεθεατών τους.

Η Grass Valley θα επιδείξει τις λύσεις της για τις ειδήσεις στην Έκθεση NAB, στο περίπτερο SL106.

 

Πληροφορίες: www.grassvalley.com & Telmaco SA* & AV SYS **


* Platinum Reseller For all Grass Valley Broadcast Products in Greece & Cyprus

 

** Μεταπωλητής Ελλάδος για τα Προϊόντα Edius

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 11:12

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group