το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 14:17

ARRI ALEXA Mini, SKYPANEL και L-Series πρωταγωνίστησαν στο Workshop ARRI-CALAVITIS.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Η κάμερα Alexa Mini και οι μονάδες φωτισμού από την ARRI, πρωταγωνίστησαν στο Workshop Η κάμερα Alexa Mini και οι μονάδες φωτισμού από την ARRI, πρωταγωνίστησαν στο Workshop

25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. το Workshop των εταιρειών ARRI και ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. προσφέροντας ενημέρωση, αλλά και δυνατότητα δοκιμής-χρήσης με τα χέρια και τα μάτια μας μονάδων φωτισμού και φυσικά της κάμερας ALEXA Mini, η οποία μπορεί να αποτελέσει την πρώτη κάμερα σας για τη δημιουργία μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών, ντοκιμαντέρ, εταιρικών video, πλάνων από αέρος (με drone), διαφημιστικών, μουσικών video clip, καθώς και σε ποιοτικές παραγωγές για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους-βαφτίσεις-fashion-shows κ.α.).

Κείμενο: Ανδρέας Τζανάκος
Φωτογραφίες: Αρχείο ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Όταν λέμε Workshop εννοούμε δοκιμή στην πράξη

Η Τεχνολογική Πύλη του Κινηματογράφου, της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου www.radiotvlink.gr επισκέφθηκε τον προσφάτως ανανεωμένο χώρο υποδοχής και Showroom της εταιρείας ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., ο οποίος για τις ανάγκες της εκδήλωσης είχε μετατραπεί σε ένα άνετο-μικρό studio, όπου μέσα στον πλούσια φωτισμένο χώρο από τα εξαιρετικά LED φωτιστικά της ARRI, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να παρατηρήσουμε τις σημαντικές δυνατότητες της νέας μικρής κάμερας ΑLEXA Mini, αλλά και την απόδοση της, που πραγματικά θυμίζει καθ’ όλα τα μεγαλύτερα μοντέλα της ARRI.

Οι κ.κ.. Χρήστος Γυφτογεωργίου (ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.) και Johan Meunier (ARRI) ανέλυσαν τις ρυθμίσεις λειτουργίας της Alexa Mini

ARRI Alexa Mini

Το mini είναι πάλι στη μόδα!

Οι κ.κ.. Χρήστος Πρωτογερόπουλος (ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.) και Johan Meunier (ARRI) μύησαν τους επισκέπτες-επαγγελματίες του Workshop στα μυστικά της Alexa Mini

Η οικογένεια της ALEXA θα λέγαμε πως μίκρυνε, αποκτώντας ένα μικρότερων διαστάσεων μέλος και συγχρόνως μεγάλωσε, αποκτώντας μία ακόμη επιλογή πρώτης κάμερας, παραφράζοντας και το μότο με το οποίο παρουσιάζεται η νέα κάμερα της ARRI σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η παρατήρηση είναι απολύτως ορθή λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας ότι το νέο μικρό αδερφάκι αναμφίβολα κλέβει την παράσταση. Η πρώτη αντίδραση σχεδόν όλων των επισκεπτών (από τον Κινηματογράφο, τον τομέα Video-Post και τα πλατό) ήταν θετικότατη, καθώς είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά και να πιάσουν στα χέρια τους ένα τετράγωνο κουτάκι που εμπεριέχει την εμπειρία 75 χρόνων, αλλά και την καινοτομία σε ένα, αν μη τι άλλο, πανέμορφο τεχνολογικό επίτευγμα.
Σώμα από ανθρακόνημα σε συνδυασμό με PL mount από τιτάνιο, εξασφαλίζουν δύναμη, αλλά και χαμηλό βάρος. Σε αυτά αν συνυπολογίσουμε τους 4 τρόπους χειρισμού μέσω wireless (RF) αλλά και WiFi, τη μοναδική ισορροπία σε κάθε είδος χρήσης, (τρίποδο, ώμος, drone κ.τ.λ.), την ευρύτατη γκάμα αξεσουάρ για την κάλυψη κάθε ανάγκης χειρισμού, ή τοποθέτησης, θα τολμούσαμε να πούμε πως η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί άνετα να καλύψει κάθε ανάγκη με μοναδική ευκολία, πρακτικότητα, δίχως να θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητα. Και ναι, αυτή η κάμερα μπορεί να είναι η πρώτη σας κάμερα σε διάφορες εφαρμογές, από μία μικρούς μήκους ταινία έως ένα διαφημιστικό spot.

Οι επισκέπτες του Workshop άδραξαν την ευκαιρία για δοκιμές των λύσεων της ARRI

L-Series

Φωτίστε άφοβα με τη δύναμη της σειράς L από την ARRI.

Σε μία συννεφιασμένη και βροχερή μέρα τα φώτα της ARRI μπορούν να δημιουργήσουν την φωτιστική ατμόσφαιρα που επιθυμείτε

Όποια και όποιος επαγγελματίας του χώρου άδραξε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έδρα της ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. και να συμμετέχει σε αυτήν την εκδήλωση-πραγματικό Workshop θα διαπίστωσε ότι η ARRI στα φώτα αποτελεί δικαίως μία εκ των κορυφαίων δυνάμεων της Βιομηχανίας.
Εμείς είδαμε και παραθέτουμε ακολούθως σύντομα σχόλια για τις μονάδες της Σειράς L.

ARRI L5C
Είναι το μικρότερο, αλλά και ένα πανίσχυρο φωτιστικό LED της οικογένειας L-Series που θα φανεί χρήσιμο σε κάθε σενάριο γυρίσματος. Με κατανάλωση ρεύματος μόλις 115W και απόδοση κατηγορίας 650W, παραμένει μία κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του, αποσπώντας άριστες κριτικές τόσο από εμάς, όσο και από το διεθνή ειδικό τύπο και τη βιομηχανία μας, τόσο για τη μοναδική ποιότητα κατασκευής του, όσο και για την απαράμιλλη απόδοση φωτισμού. Δεν το κρύβουμε ότι μας γοήτευσε η εξαιρετική σχέση όγκου και φωτιστικής δύναμης, ο ιδιαιτέρως εύκολος προγραμματισμός του, καθώς και η ακρίβεια την κίνησης spot-flat.

ARRI L7C

L7C από την ARRI, φωτιστική ισχύ, κατανάλωση ρεύματος και μέγεθος που ζηλεύουν μεγαλύτερες μονάδες

Η μεσαία μονάδα LED της οικογένειας L-Series εντυπωσιάζει με την μέγιστη κατανάλωση της που αγγίζει τα 180W, προσφέροντας απόδοση 1KW, αλλά και τη χρυσή τομή τόσο για χρήση στο studio, όσο και σε εξωτερικά γυρίσματα (on location). Οι διευρυμένες δυνατότητες του μοντέλου L7, συμπεριλαμβανομένης της στιβαρής κατασκευής του, το καθιστούν ως τη Led μονάδα φωτισμού της σειράς L με την καλύτερη αξία για τα χρήματα που θα καταβάλετε προκειμένου να το κάνετε δικό σας. Τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας L, διατίθεται σε 3 τύπους. DT - Daylight Tunable, TT – Tungsten Tunable, C – Color. Σίγουρο είναι πως όποιο και από τα 3 και αν επιλέξετε, δεν θα σας απογοητεύσει για κανέναν λόγο.

ARRI L10C

Η εξαιρετική μονάδα φωτισμού ARRI L10C

Ολοκληρώνουμε τη σύντομη, αλλά περιεκτική, όπως πιστεύουμε, αναφορά μας στις σπουδαίες κεφαλές φωτός (lampheads) της σειράς L, με τη μονάδα L10, δηλαδή με την φωτεινότερη και τη μεγαλύτερη, έως σήμερα, μονάδα της L-Series. Ο Fresnel φακός της των 10 ιντσών και η πανίσχυρη έξοδος αυτής τη μονάδας επιτρέπουν τη μεγαλύτερη απόσταση τοποθέτησης και τη δυνατότητα διάχυσης του φωτός γύρω από αντικείμενα με ένα φυσικό και ευχάριστο τρόπο. Με περισσότερη από τη διπλάσια φωτεινότητα από τη μονάδα L7, η L10 αποτελεί μία από τις πιο υψηλής απόδοσης φωτισμού μονάδες LED Fresnel της αγοράς.

Πληθώρα παρελκόμενων-εξαρτημάτων της ARRI που θα κάνουν τη ζωή των επαγγελματιών πιο εύκολη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

SkyPanel
Όριο είναι μόνον ο Ουρανός, ή μήπως όχι;

Η μονάδα φωτισμού SkyPanel S30-C εντυπωσιάζει με το compact μέγεθος, την φωτιστική ισχύ και την οικονομική κατανάλωση ρεύματος

Τα τελευταία χρόνια ο θόρυβος γύρω από τις μονάδες φωτισμού τύπου Led Panel είναι μεγάλος, ενώ οι απόψεις διίστανται και για το αν και κατά πόσον θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν, ή και να πλαισιώσουν τις κλασσικού τύπου μονάδες φωτισμού, που χρησιμοποιούνται ακόμα στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη οι μονάδες SkyPanel της οικογένειας ARRI αποτελούν μία κατηγορία από μόνες τους.
Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η ARRI απέσπασε την προσοχή μας με τις μονάδες φωτισμού SkyPanel. Εκ πρώτης φαίνεται σαν ένα ακόμα LED Panel, αλλά με την προσεκτική παρατήρηση τους δεν κρύβουμε ότι μας εξέπληξε η φωτιστική δύναμη, καθώς και η ευελιξία τους, στοιχεία που θα εξυπηρετήσουν κάθε είδος γυρίσματος. Η χρήση του φωτιστικού μπορεί με ευκολία να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Από την άλλη πλευρά εμείς δεν θα διστάζαμε να το αξιοποιήσουμε ως ένα απαλό φως (wash) σε κλειστούς χώρους για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών ή video, τόσο στο studio-πλατό, όσο και on location.
Δεν αποσκοπούμε να σας παρέχουμε πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών. Σε αυτό το review μας, όμως, αξίζει να αναφέρουμε ότι η οικογένεια SkyPanel της Arri περιλαμβάνει δύο μοντέλα: το S60 με διαστάσεις 69cm x 34cm και το S30, με το μισό περίπου μέγεθος, 40cm x 34cm.

Η μονάδα φωτισμού SkyPanel S60-C της ARRI εντυπωσιάζει με την απόδοση και την ευελιξία της
Τα μοντέλα SkyPanel «C» (χρώμα), μπορούν να επιλέξουν τη θερμοκρασία χρώματος οπουδήποτε μεταξύ 2.800 και 10.000Κ, με διαθέσιμη τη δυνατότητα προσθαφαίρεσης πράσινου, απλά αξιοποιώντας ένα κουμπί. Επίσης, εξίσου σημαντική είναι και η εύκολη επιλογή οποιοδήποτε χρώματος από την παλέτα, δίχως να αλλάξει η θερμοκρασία!
Ακόμη, για την εξαίρετη χρωματική απόδοση των μονάδων SkyPanel της Arri μπορούμε χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι παρουσιάζουν CRI spec μεγαλύτερο από 95.
Τέλος, πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός της ύπαρξης πλήθους παρελκόμενων-εξαρτημάτων που είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν σε κάθε σενάριο γυρίσματος. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι επιλογές από softbox και grid που μειώνουν τις μοίρες διασποράς έως ball head για περιστροφή και χρήση είτε καθέτως, είτε διαγωνίως.

Ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο-review ως προς τo Workshop των ARRI και ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός πως οι λέξεις, οι φωτογραφίες, αλλά και οι απόψεις μας δεν μπορούν να απεικονίσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητα των μονάδων SkyPanel και L-Series, αλλά και της κάμερας ΑLEXA Mini. Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε από κοντά και να δοκιμάσετε όλες τις προαναφερθείσες λύσεις. Μόνον έτσι θα αντιληφθείτε την φωτιστική ισχύ των ανωτέρω μονάδων, αλλά και την ποιότητα όλης της γκάμας προϊόντων της ARRI.
Η ARRI κατάφερε για μία ακόμη φορά να καινοτομήσει και το αποτέλεσμα της καινοτομίας της είναι μετρήσιμο, δημιουργώντας καλή εντύπωση και όμορφο αποτέλεσμα.

Το Van της ARRI έξω από της έδρα της ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Θα θέλαμε κάπου εδώ να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες, δηλαδή όλα τα άρτια καταρτισμένα στελέχη της εταιρείας ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., αλλά και τους κ.κ. Mathis Richter, Διευθυντής Πωλήσεων Μονάδων Φωτισμού της ARRI και Johan Meunier, Διευθυντή Πωλήσεων Καμερών της ARRI για τις χώρες της Μεσογείου.

Είμαστε βέβαιοι πως το τεχνικό προσωπικό της ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει, αλλά και να σας επιδείξει αυτά και άλλα προϊόντα που διαθέτει και υποστηρίζει στην χώρα μας, λύνοντας κάθε απορία σας.
Δίδοντας τα συγχαρητήρια μας στην εταιρεία ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. και φυσικά στην ARRI, ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιου τύπου επιτυχημένες εκδηλώσεις ώστε να συγκεντρωνόμαστε συχνά και να ανταλλάσουμε απόψεις όλοι οι επαγγελματίες της βιομηχανίας μας, έχοντας τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε ποιοτικό εξοπλισμό!

Πληροφορίες: ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη τις ακόλουθες σχετικές ειδήσεις που έχουμε αναρτήσει στην τεχνολογική πύλη μας:

Η ARRI ανακοινώνει την κάμερα ALEXA Mini - Δείτε δύο σημαντικά Video!
http://radiotvlink.gr/index.php/el/cinema/item/5471

Αδιάβροχη θήκη με αφρώδεις κύβους SKB iSeries 3I-2011-7B-C: Η ιδανική λύση για να προστατεύσετε την κάμερα σας ARRI ALEXA Mini.
http://radiotvlink.gr/index.php/el/accessories/item/6651

Η ARRI κυκλοφορεί τη νέα οικογένεια μονάδων LED απαλού φωτισμού SkyPanel.
http://radiotvlink.gr/index.php/el/lighting/item/5778

Νέα Παρελκόμενα (Αccessories) για την οικογένεια Led Soft Lights SkyPanel της Arri!
http://radiotvlink.gr/index.php/el/lighting/item/6588

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 15:45

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group