το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 09:36

Παρουσίαση Συστημάτων Ασύρματης Αναμετάδοσης 3G/4G της Mobile Viewpoint από την Comart SA.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Διάφορες εφαρμογές με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας της Mobile Viewpoint Διάφορες εφαρμογές με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας της Mobile Viewpoint

Μία επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση απαιτεί την παρουσία ποιοτικών προϊόντων από αξιόπιστους κατασκευαστές, τουλάχιστον έναν εξαιρετικό εισηγητή, έναν φιλόξενο οικοδεσπότη και αρκετούς σωστά καταρτισμένους επαγγελματίες. Η παρουσίαση στη φιλόξενη έδρα της Comart SA των αξιόπιστων προϊόντων-συστημάτων ασύρματης αναμετάδοσης 3G/4G της Mobile Viewpoint από τον Martijn van Erven, Διευθυντή Πωλήσεων της Mobile Viewpoint, που πραγματοποιήθηκε την 16η Μαρτίου 2017 αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ακολούθως αναλύουμε το γιατί.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Τζανάκος
Κείμενο: Ανδρέας Τζανάκος

 

Στιγμιότυπο από την άψογα οργανωμένη ενημερωτική εκδήλωση της Comart SA

 

Η Comart SA φρόντισε η ολιγόλεπτη παρουσίαση (δεν ξεπερνούσε τα 15 λεπτά) να γίνεται σε ολιγομελή τμήματα και να περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες για την Ολλανδική εταιρεία και τα προϊόντα της. Σε αυτό συνετέλεσε και η εύστοχη παρουσίαση -χωρίς να κουράζει- του Martijn van Erven.
Όλος ο εξοπλισμός (τόσο της Mobile Viewpoint, όσο και του υψηλής ποιότητας επικουρικού από άλλους κατασκευαστές) ήταν συγκεντρωμένος σε ένα σημείο, με πληθώρα συνδέσεων, αλλά και συχνές αλλαγές IP , δίδοντας άμεση πρόσβαση στην απεριόριστη πρακτική χρήση και στις δοκιμές.
Κάθε "κύμα" επισκεπτών είχε στη διάθεση του ικανό χρόνο για να υποβάλει ερωτήσεις και να επιλύσει τυχόν απορίες, ή/και να λάβει χρήσιμες συμβουλές.
Το επίπεδο φιλοξενίας, από την υποδοχή έως και τα κεράσματα από το μπουφέ χαρακτηρίζεται ως άψογο.
Όμως ήρθε η ώρα να περάσουμε χωρίς πολλές περιστροφές στο τι είδαμε και τι ακούσαμε σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση.

Την ποιότητα του εξοπλισμού της Mobile Viewpoint εμπιστεύονται κορυφαίοι Broadcasters και EBU

 

Mobile Viewpoint


Η Mobile Viewpoint είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 και ανήκει στην Triple Technology (ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά των Μέσων και των Υπηρεσιών στο Cloud). Κατασκευάζει ποιοτικές λύσεις IP broadcast συνεισφοράς (contribution) έχοντας την έδρα της στην πόλη Άλκμαρ της Ολλανδίας. Τις τεχνολογικές προτάσεις της επιλέγουν, αξιοποιούν και εμπιστεύονται η EBU (European Broadcast Union) και πολλοί μεγάλοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί και Δίκτυα όπως BBC, RAI, WDR, NBC, SKY Sports, SKY News, SKY Ιταλίας κ.α. Διαθέτει ιδιαιτέρως ενεργά γραφεία καθώς και Μεταπωλητές σε 100 χώρες, σε όλον τον κόσμο (Βόρειο και Νότιο Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία και φυσικά στην Ευρώπη). Στόχος της εταιρείας αποτελεί η διευκόλυνση του έργου του επαγγελματία του Broadcast, των Νέων Μέσων και της Ψυχαγωγίας, διαθέτοντας μία εξαιρετική ομάδα ανάπτυξης λογισμικού στην Ευρώπη και εξαιρετικά προϊόντα ζωντανής σύνδεσης ώστε να βγαίνουν ζωντανά-στον-αέρα από οπουδήποτε, να μοντάρουν, να προβαίνουν σε stream και να μοιράζονται υψηλής ποιότητας ζωντανό video και ήχο όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

O Martijn van Erven, Διευθυντής Πωλήσεων της Mobile Viewpoint μας μύησε στις λύσεις της Ολλανδικής εταιρείας


Η Mobile Viewpoint πιστεύει ότι στο σημερινό κόσμο με τους γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης, καθώς και την ταχύτατη αλλαγή συμπεριφοράς και παρακολούθησης της γραμμικής τηλεόρασης από τους καταναλωτές-τηλεθεατές, με την έντονη παρουσία του live streaming στα κοινωνικά μέσα και την αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων των επιχειρήσεων του κλάδου, η ικανότητα της διανομής ζωντανού video είναι ιδιαιτέρως σημαντική όσο ποτέ άλλοτε.
Τα σημερινά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στους broadcasters και τις εταιρείες security να μοιράζουν ζωντανό video γρήγορα, με ασφάλεια και με προσιτό κόστος από σχεδόν οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο. Αποδείχτηκε δε ότι η χρήση του δημόσιου διαδικτύου είναι τώρα ευρέως αποδεκτή ως κανάλι για προσιτού κόστους και γρήγορη διανομή του περιεχομένου.

Ο Κώστας Αχιλλόπουλος, Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης Video & Broadcast της Comart SA μαζί με τον Martijn van Erven απάντησαν στις ερωτήσεις μας


H Mobile Viewpoint προσφέρει φορητές και σταθερές συσκευές κωδικοποίησης για τη γρήγορη και αξιόπιστη συνεισφορά video με μόλις ένα κλίκ σε ένα πλήκτρο. Σε συνδυασμό με τη διαδικτυακή της πλατφόρμα LinkMatrix μία video feed βγαίνει στο στο Facebook και στο Youtube ταυτοχρόνως. Το LinkMatrix επιτρέπει τη δημιουργία playlist και ζωντανού switching μετατρέποντας το Facebook και το Youtube σε ένα πλήρες broadcast κανάλι.
Η Mobile Viewpoint υποστηρίζει και τη νεότερη τεχνολογία κωδικοποίησης video H.265, η οποία προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα με τη χρήση του μικρότερου δυνατού bandwidth, βασιζόμενη στη βραβευμένη της τεχνολογία συνδέσεων (bonding technology).
Αυτό που θα πρέπει να συγκρατήσετε στη μνήμη σας είναι ότι Mobile Viewpoint προσφέρει ζωντανό video μέσω Συνδέσεων 3G και 4G από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με ευκολία χρήσης (που διαπιστώσαμε με τα μάτια και τα χέρια μας), με ελαφρές και συμπαθητικών διαστάσεων συσκευές που καλύπτουν τις απαιτήσεις της σημερινής ζωντανής λήψης video. Η αξιοποίηση των encoders της γίνεται με τα συνδεδεμένα IP δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων-κινητής τηλεφωνίας  3G/4G δικτύων, Wi-Fi, Ethernet, BGAN και φυσικά με τα δορυφορικά δίκτυα. Προσφέρει λύσεις backpack (σακίδια πλάτης), λύσεις για οχήματα συλλογής ειδήσεων (newsgathering vehicle), αλλά και ευέλικτες εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα των επαγγελματιών.

 

Κομψό και ανθεκτικό σακίδιο πλάτης (Backpack)

 

Προϊόντα και Υπηρεσίες της Mobile Viewpoint
Με σύντομο αλλά και περιεκτικό τρόπο επιχειρούμε αμέσως την παρουσίαση του εξαιρετικού ενδιαφέροντος φάσματος Υπηρεσιών που προσφέρει η Mobile Viewpoint, το οποίο διασφαλίζει την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των προϊόντων της.

 

LinkMatrix

LinkMatrix: Σελίδα σύνδεσης με χρήση οποιουδήποτε browser


Αρχίζουμε με τη διαδικτυακή Community πλατφόρμα-portal LinkMatrix (με πρόσβαση από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο-browser). Αυτή προσδίδει έλεγχο-διαχείριση των συσκευών και συνδέσεων, έκδοση των feeds σε οποιαδήποτε έξοδο ή κοινωνικά μέσα με τη χρήση transcoding που βασίζεται στο cloud, για την εξασφάλιση συμβατότητας μεταξύ οποιασδήποτε πηγής και streaming κατεύθυνσης και με δυνατότητα έκδοσης της ίδιας feed σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και Ιδιωτικά Δίκτυα Διανομής Περιεχομένου-CDN.

LinkMatrix: Σελίδα για preview του ζωντανού video,της κατάστασης των συνδέσεων και των στατιστικών ως προς bit rate


Στα θετικά χαρακτηριστικά της συγκαταλέγεται η παροχή οπτικής πληροφορίας με σαφήνεια περί όλων των on- και offline μονάδων που είναι διαθέσιμες για χρήση και το εύκολο drag-and-drop της feed περιεχομένου στην έξοδο της επιλογής του επαγγελματία. Πηγές του LinkMatrix μπορεί να είναι οποιοσδήποτε encoder για διανομή video με τη χρήση TS, RTSP και RTMP.

LinkMatrix: Σελίδα επιλογής χρονικής καθυστέρησης, bit rate και Modus


Υπάρχουν εξαιρετικές επιπλέον δυνατότητες για την έκδοση υλικού στα κοινωνικά μέσα, όπως η δημιουργία δικών σας playlists, leaders, intro's και outro's, αλλά και η δυνατότητα scheduling για ζωντανές εκδηλώσεις. Μέσω μίας ειδικής δυνατότητας οι χρήστες της live streaming εφαρμογής της εταιρείας είναι σε θέση να επικοινωνούν μέσω ενός chat box με την αίθουσα σύνταξης, ενώ αποδίδουν τη ζωντανή κάλυψη.

 

Υπηρεσίες Ενοικίασης
Οι Υπηρεσίες Ενοικίασης θα αποδειχθούν χρήσιμες σε περίπτωση που ο πελάτης χρειάζεται περισσότερο εξοπλισμό για κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή (κάλυψη μεγάλων εκδηλώσεων όπως Θερινοί και Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ή κάποιων έκτακτων γεγονότων).

 

Υπηρεσίες Συντήρησης
Επίσης, ιδιαιτέρως σημαντικές είναι και οι Υπηρεσίες Συντήρησης, σε περίπτωση που ίσως παρουσιάσει πρόβλημα κάποια μονάδα, ένα όχι και τόσο συχνό φαινόμενο όπως μας ανέφερε ο Martijn van Erven. Η μονάδα αυτή αποστέλλεται από τον πελάτη στο Τμήμα Συντήρησης της εταιρείας, ενώ αντίστοιχα από αυτό το Τμήμα αποστέλλεται εφεδρική μονάδα στον πελάτη για την άμεση κάλυψη των αναγκών του, για όσο χρόνο η δική του μονάδα θα επισκευάζεται ή συντηρείται.

 

Υπηρεσίες Υποστήριξης
Ολοκληρώνοντας τη σύντομη αναφορά μας στις Υπηρεσίες της Mobile Viewpoint δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε εκείνες της Υποστήριξης, με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24/7 για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος ή απορίας προκύψει σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων της εταιρείας. Τέλος, αξίζει να κρατήσετε στη μνήμη σας ότι η γνωστή εταιρεία προσφέρει κάρτες Sim για σύνδεση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όλου του κόσμου.

 

Τα Προϊόντα
Στο εκτενές φάσμα προϊόντων της Mobile Viewpoint περιλαμβάνονται φορητοί κωδικοποιητές (mobile encoders που μαζί με μπαταρία πηγαίνουν όπου θέλει ο πελάτης), λύσεις-εφαρμογές για Συσκευές Streaming (χρήση με κινητά τηλέφωνα κυρίως για τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης), Κωδικοποιητές Ικριώματος (Rack Encoders) κατάλληλοι για ENG και SNG οχήματα και Αποκωδικοποιητές (Decoders) κατάλληλοι για χώρους υποδοχής του υλικού και το Studio, με 1 έως 4 εξόδους SDI (αύξηση αριθμού ενεργών εξόδων SDI -πάνω από 1 έξοδο- με έξτρα άδεια αναβάθμισης εξ' αποστάσεως από τον κατασκευαστή).
Τα προϊόντα της καθίστανται αξιόπιστα διότι: χρησιμοποιείται προηγμένη τεχνολογία σύνδεσης (bonding) με υποδοχή έως 8 καρτών Sim (άρα και χρήση έως 8 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας), για την εξασφάλιση αξιόπιστου stream.
Μπορείς να αποστείλεις 8 διαφορετικά video σήματα από 8 διαφορετικές συνδέσεις και εν συνεχεία να τα ενώσεις σε ένα stream, δίχως απώλειες και χαμένα καρέ. Αναλόγως του bandwidth του δικτύου μπορείς να ρυθμίσεις τη λειτουργία για παράδειγμα στα 4, στα 10, ή στα 16M/bits, ενώ σε περιπτώσεις κακών συνδέσεων σε κάποια δίκτυα, πάντοτε η εκάστοτε μονάδα αναζητά αυτοματοποιημένα το καλύτερο δυνατό διαθέσιμο bandwidth.

Πλεονεκτήματα των Προϊόντων της Mobile Viewpoint
- Πολύ Υψηλό bit rate (έχουν γίνει δοκιμές για πάνω από 40M/bits, αλλά δεν αξιοποιείται τούτο από τις εταιρείες, με κάποιες μονάδες μας να φτάνουν έως 20Megabits μας ανέφερε ο Martijn van Erven)
- Adaptive Bit Rate (ABR) Δηλαδή προσαρμόσιμη Bit Rate για άψογο αποτέλεσμα
- Δημιουργία Hotspot με το άθροισμα των συνδέσεων των καρτών Sim για την αποστολή υλικού με γρήγορη ταχύτητα πίσω στο Studio
- Δυνατότητα streaming 4Κ σήματος από συγκεκριμένες μονάδες της Mobile Viewpoint
- 8 ενσωματωμένες κεραίες, αλλά και δυνατότητα χρήσης εξτρά κεραιών όπου απαιτείται από συγκεκριμένες μονάδες
- Δυνατότητα ροής εργασίας με πολλές κάμερες (παρουσιάστηκαν 2 καμερών και 4 καμερών set up με αρκετές SDI εξόδους), με πολυπλεξία και μετάδοση σημάτων από μία μονάδα, αλλά και απολυπλεξία κατά τη λήψη των σημάτων με τις αντίστοιχες μονάδες ικριώματος, δίχως καθυστέρηση στο Studio
- Στιβαρές μονάδες με πλαίσιο αλουμινίου που συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμη και ύστερα από πτώση (από ύψος έως δύο μέτρων!)
- Κωδικοποίηση κατά H.264 και H.265 για stream με εξαιρετικό bandwidth, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση δεδομένων-κόστος 30 έως 40% ως προς έκαστη σύνδεση
- Δυνατότητα ενσωμάτωσης καρτών Sim της εταιρείας για δεδομένα με εξασφαλισμένη χρήση σε όλον τον κόσμο, έτσι ώστε μόλις βρεθείτε σε μία ξένη χώρα να μπορείτε άμεσα να στείλετε το υλικό σας οπουδήποτε, χωρίς να ψάχνετε τοπικά καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.
- Υψηλή αντοχή των φορητών μονάδων σε ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς κελσίου.

 

Φορητοί Κωδικοποιητές
Στην άψογα οργανωμένη εκδήλωση της Comart SA είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα μοντέλα Φορητών Κωδικοποιητών (Ασύρματα Τερματικά Πολυπλεξίας WMT-Wireless Multiplex Terminal) Expert 4K (Πομπός με κωδικοποίηση H.265 και 4k σε ένα backpack), Expert 2C (μεταδίδει δύο πηγές κάμερας ταυτοχρόνως) και LiveLink (στιβαρός πομπός που τοποθετείται σε σακίδιο πλάτης, ή πάνω σε κάμερα με κωδικοποίηση H.265).

 

Φορητός Κωδικοποιητής LiveLink

Η οθόνη του LiveLink βοηθά τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του και τον εύκολο χειρισμό

Η μονάδα LiveLink της δοκιμής-παρουσίασης μας

 

Ο πομπός LiveLink ήταν σε πλήρη λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης της Comart SA και τις δυνατότητες του μπορούσαν να δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες επαγγελματίες από μεγάλους Τηλεοπτικούς Σταθμούς και Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους με Συνδρομητικές Τηλεοπτικές Υπηρεσίες της χώρας μας.
Από τα βασικά χαρακτηριστικά του WMT-Wireless Multiplex Terminal LiveLink ξεχωρίζουν: ο wearable (το μικρό μέγεθος επιτρέπει την τοποθέτηση του μεταξύ του σώματος της κάμερας και της μπαταρίας, ή σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης) στιβαρός πομπός με κωδικοποίηση video H.265/HEVC και δυνατότητα συνδυασμού 8 συνδέσεων 3G/4G προσφέρει υψηλής ποιότητας ζωντανό streaming με μικρή κατανάλωση bandwidth και εξοικονόμηση χρημάτων ως προς τις συνδέσεις-κατανάλωση δεδομένων. Λειτουργεί και με συνδέσεις Wi-Fi και Ethernet για μέγιστη δυνατότητα upload. Εμφανίζει εξαιρετική αντοχή σε πτώσεις από ύψος έως 2 μέτρων, προσφέροντας έως 8 modems 4G, HD-SDI, HDMI είσοδο και σύνδεση LAN, καθώς υποστήριξη δορυφορικής σύνδεσης KA-sat/BGAN. Ενσωματώνει κεραίες, αλλά και 120GB αποθηκευτικού χώρου για τοπική εγγραφή video, που θα είναι έτοιμο για editing. Χάρη στην τεχνολογία σύνδεσης και την κωδικοποίηση H.265 το μοντέλο LiveLink αποτελεί μονάδα αποθήκευσης και προώθησης μεγάλου όγκου δεδομένων με την πρόσβαση στο διαδίκτυο που αξιοποιεί το διαθέσιμο bandwidth για τη μεταφορά οποιουδήποτε τύπου αρχείου στον FTP server. Η καθυστέρηση μπορεί να επιλεγεί (2, 5 ή 10 δευτερόλεπτα) και να παραμείνει σταθερή σε όλη τη μετάδοση. Αυτό θεωρεί η Mobile Viewpoint ως σταθερή χρονική καθυστέρηση.

Ευκολία ρυθμίσεων και επιλογών υπόσχεται το LiveLink

Το LiveLink σε πλήρη δράση και έτοιμο για δοκιμές από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην παρουσίαση


IFB, ή επιστροφή ήχου διατίθενται με καθυστέρηση μικρότερη του δευτερολέπτου.
Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο LiveLink μπορείτε να πάρετε στο link https://www.mobileviewpoint.com/products/mobile-encoders/agile-livelink και φυσικά από τα έμπειρα στελέχη της Comart SA.

 

Φορητός Κωδικοποιητής QuaddroLink

Μικρές διαστάσεις σπουδαία απόδοση από τον φορητό κωδικοποιητή QuaddroLink


Άλλη μία μονάδα που ήταν σε πλήρη λειτουργία καθ'' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία δοκιμάστηκε στην πράξη από πολλούς επαγγελματίες επισκέπτες.
Πρόκειται για μία ακόμη μικρότερη, ως προς το μέγεθος, μονάδα με 6 δυνατότητες σύνδεσης, 4 για 4G (ενσωματώνει 4 κεραίες και 4 modems), Wi-Fi και Ethernet. Θεωρείται κατάλληλη για απευθείας ζωντανό streaming στα κοινωνικά μέσα. Διατίθεται μονάδα με HDMI (μοντέλο QuaddroLink HDMI), αλλά και μονάδα με SDI (μοντέλο QuaddroLink SDI), με την τελευταία να έχει μία μικρή απόκλιση στην τιμή (ελαφρώς προς τα πάνω).
Η διαχείριση του QuaddrroLink μπορεί να γίνει κεντρικά μέσω οποιουδήποτε smartphone ή tablet χρησιμοποιεί το Quaddro hotspot. Η σύνδεση με τα κοινωνικά μέσα γίνεται με το βασιζόμενο στο διαδίκτυο portal διαχείρισης LinkMatrix.
Το πλαίσιο παρέχει την επιλογή της ανάρτησης σε μία ENG-κάμερα, μεταξύ της μπαταρίας και του σώματος της κάμερας, αλλά και τη χρήση strap/ζώνης και την τροφοδοσία με standard 7,2 volt μπαταρίες (για Sony handycam).
Περισσότερες πληροφορίες για τον φορητό encoder QuaddrroLink μπορείτε να πάρετε στο link: https://www.mobileviewpoint.com/products/mobile-encoders/quaddrolink και βέβαια από τα εξειδικευμένα στελέχη της Comart SA.

 

Post Link & Post Hub
Πρόκειται για ένα δυνατό δίδυμο που συγκροτεί μία πραγματικού χρόνου πλατφόρμα μοντάζ (δε χρειάζεται να περιμένουμε τους εικονολήπτες να γυρίσουν πίσω στο Studio - λύση που χρησιμοποιείται ευρέως από το RTL Ολλανδίας και άλλους Σταθμούς όπως ανέφερε ο Martijn van Erven).
Το λογισμικό PostHub δέχεται χαμηλής ανάλυσης proxy αρχεία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του post production. Όταν η διαδικασία με τα χαμηλής ανάλυσης proxy αρχεία ολοκληρωθεί τα πρώτα EDL αρχεία καθίστανται διαθέσιμα, με το PostLink εν συνεχεία να στέλνει με ακρίβεια καρέ τα επιλεγμένα υψηλής ανάλυσης μέρη των μέσων από τον solid state disk (SSD) του και αυτή η μεταφορά γίνεται με ασύρματη σύνδεση και ενσύρματα IP κανάλια. Μπορεί να είναι Wi-Fi, 3G/4G και άλλα IP κανάλια.
Η μονάδα PostLink διαθέτει 1TB SSD που μπορεί να αποσπαστεί οποιαδήποτε στιγμή. Το PostLink τοποθετείται στο πίσω μέρος ENG κάμερας, ενώ μπορεί να μεταφέρεται και σε σακίδιο πλάτης.
Για τον πλήρη αυτοματισμό της ονομασίας των μεταφερόμενων αρχείων το PostLink αναγνωρίζει QR codes με πληροφορία για το περιεχόμενο που μπορεί να σαρωθεί (scanned) με τη χρήση κάμερας πριν να ξεκινήσει το take.
Το PostLink ξεκινά την εγγραφή μόλις πατηθεί το πλήκτρο record στην κάμερα, ή στην ίδια τη μονάδα.

 

Αποκωδικοποιητές Ικριώματος
Κατά την επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση αναλύθηκαν οι βασικές δυνατότητες των Αποκωδικοποιητών Ικριώματος (Rack Decoders) 4C-1 (4 multi camera έξοδοι HD-SDI - μέρος των WMT Multicam προϊόντων), 2KX, (2 ή 4 Playout με 1, 2 ή 4 HD/SD SDI εξόδους) και 4K-1 (Playout με 1 έξοδο Ultra HD-SDI).

 

Αποκωδικοποιητής Ικριώματος 2KX

Ο εξαιρετικής λειτουργίας Αποκωδικοποιητής Ικριώματος 2KX από τη Mobile Viewpoint


Πρόκειται για Αποκωδικοποιητή Ικριώματος που προσφέρει Playout με 1-4 εξόδους HD/SD SDI. Το σύστημα υποστηρίζει τόσο DHCP, όσο και διαμόρφωση σταθερό IP αριθμό μέσω της LCD οθόνης στο εμπρός πάνελ. Το περιβάλλον διαχείρισης είναι web-based και δίδει τη δυνατότητα επιλογής της μέγιστης bit rate,της ανάλυσης του video και της χρονικής καθυστέρησης. Επίσης, η IP διαμόρφωση μπορεί να γίνει μέσω του web interface. Το πακέτο περιλαμβάνει μία υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση στο LinkMatrix, απ' όπου είναι εφικτός ο έλεγχος και η διαχείριση του τερματικού και των συνδέσεων σε άλλα τερματικά WMT.

Αποκωδικοποιητής Ικριώματος 2KX της Mobile Viewpoint μαζί με επικουρικό (για την παρουσίαση) αξιόπιστο εξοπλισμό που διαθέτει στη χώρα μας η Comart SA


Από τα βασικά χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουν:
Η λήψη και αποκωδικοποίηση 1-4 WMT streams ανάλογα με τον τύπο του αποκωδικοποιητή και το ότι αποτελεί μέρος της λύσης WMT, χρησιμοποιώντας το σύστημα SDI playout ως δέκτη. Η δυνατότητα αυτόματου ελέγχου του bandwidth κωδικοποίησης video με βάση το διαθέσιμο εύρος ζώνης και η προσφορά SD ή HD-SDI video με ενσωματωμένo ήχο (ανάλογα με τη μετάδοση που παρέχεται από το WMT). Η δυνατότητα εξόδου 8 καναλιών (4 φορές stereo) αναλογικού ήχου (με χρήση της συσκευής ήχου Presonus 1818VSL) και η δυνατότητα IFB, ή επιστροφής ήχου με καθυστέρηση μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο.

Το set up της παρουσίασης σε πλήρη λειτουργία

 

Επίσης, υπήρξε σύντομη αναφορά για:
- Το Audio Report, μία μονάδα backpack για μετάδοση ήχου,
- Το Streamur 7, μονάδα για εύκολο streaming στα κοινωνικά μέσα,
- Την Εφαρμογή StreamurApp, για ζωντανό Stream από τη δική σας συσκευή,
- Το SkyLink, μία στιβαρή λύση για μετάδοση από δίκτυα 4G με τη χρήση καμερών δράσης (action cam) και drones
- Τους Κωδικοποιητές Ικριώματος 19'' (rack encoders - WMT-Wireless Multiplex Terminal) SL-25, SL-25 Audio (κωδικοποιητής ήχου) και SL-4C (λύση τεσσάρων streams από μία μονάδα ικριώματος)

 

Οι απόψεις της Comart SA

Ο φιλόξενος χώρος της Comart SA όπου πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές μας


Ο Κώστας Νικολαΐδης, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Πωλήσεων της Comart SA είπε: "Η εταιρεία μας διαθέτει συστήματα επίδειξης της Mobile Viewpoint και το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν σύντομα επισκέψεις επίδειξης και δοκιμών τόσο στα Εθνικής Εμβέλειας, όσο και στα Περιφερειακά Κανάλια της χώρα μας, καθώς και σε εταιρείες Υπηρεσιών Εξωτερικών Μεταδόσεων."

Ο ίδιος δήλωσε στην Τεχνολογική Πύλη μας: "Πιστεύουμε ότι οι ζωντανές μεταδόσεις μέσω συστημάτων 3G/4G αποτελούν ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες καθώς οι τιμές αρχικής επένδυσης είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, οι χρεώσεις δεδομένων από τους παρόχους λόγω ανταγωνισμού και τεχνολογίας συνεχώς μειώνονται, ενώ αντίστοιχα το κόστος κτήσης και συντήρησης του εξοπλισμού καθώς και air time για τις αντίστοιχες δορυφορικές υπηρεσίες παραμένει υψηλό."


Ο ίδιος ολοκληρώνει τις δηλώσεις του: "Πιστεύουμε ότι η Mobile Viewpoint αποτελεί τον “MVP” (πιο χρήσιμο παίκτη) των ασύρματων μεταδόσεων για τις επόμενες τηλεοπτικές “σεζόν”, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και σημαντικά τεχνικά πλεονεκτήματα."

 

Εμείς, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο ως επίλογο (αφού αναφέρουμε τα πάντα παρακάτω στα Συμπεράσματα μας), παρά μόνον να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης που ελπίζουμε να επαναληφθεί και με άλλα υψηλή τεχνολογίας προϊόντα που διαθέτει στη χώρα μας.

 

Τα Συμπεράσματα μας

Στα θετικά (+) κατατάσσουμε:
- Τις πρώτες εντυπώσεις των επαγγελματιών από την λειτουργία των ασυρμάτων συστημάτων της Mobile Viewpoint για μεταδόσεις μέσω 3G/4G που ήταν θετικότατες, όπως και οι δικές μας
- Το λογισμικό και τις υπηρεσίες της Mobile Viewpoint που αποτελούν εχέγγυο για την εύρυθμη λειτουργία των συσκευών
- Την ενσωμάτωση ευανάγνωστων-πρακτικών οθονών και εύκολων menu χειρισμού
- Την ποιότητα κατασκευής των δύο φορητών κωδικοποιητών και του rack αποκωδικοποιητή που είδαμε κατά την παρουσίαση, η οποία κυμαίνεται σε πραγματικά εξαιρετικά υψηλό επίπεδο
- Τη χρήση από EBU και πραγματικά μεγάλους broadcasters και δίκτυα όπως BBC, RAI, WDR, NBC, SKY Sports, SKY News, SKY Ιταλίας που επιβεβαιώνει του λόγου μας το αληθές
- Την εξαιρετική αντοχή σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, κορεσμένο περιβάλλον συχνοτήτων με προβληματικό bandwidth και ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά και στη σκληρή χρήση, ακόμη και σε πτώσεις, γεγονός που μας υποχρεώνει να εντάξουμε αυτές τις λύσεις στη λίστα εκείνων που προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες μας.

Στα αρνητικά (-) κατατάσσουμε:
- Την ώρα του Ταμείου. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας που σοβεί στη χώρα μας θα θέλαμε ελαφρώς καλύτερες τιμές απόκτησης, αλλά αυτό αφορά το σύνολο της αγοράς Συστημάτων Ασύρματης Αναμετάδοσης και όχι μόνον τη Mobile Viewpoint. Βεβαίως, η απόσβεση είναι δεδομένη τόσο από το σύνολο των υπηρεσιών και τα έσοδα από αυτές, όσο και λόγω της οικονομίας στη σύνδεση-κατανάλωση δεδομένων από την ορθή αξιοποίηση του Bandwidth
- Για την ώρα δεν έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά πολλά συστήματα της Mobile Viewpoint και δεν υπάρχει μεγάλη εξοικείωση με τα συστήματα της, κάτι που αναμένεται να αλλάξει σύντομα με τη συνδρομή των εξειδικευμένων στελεχών της Comart SA και των Υπηρεσιών Υποστήριξης της Ολλανδικής εταιρείας, αλλά και λόγω του ευκολονόητου μενού που διαθέτουν όλες οι λύσεις της.

 

Πληροφορίες: www.mobileviewpoint.com & Comart SA *

* Επίσημος Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 11:23

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group